Eмисия новини
от 03.00 часа

Dy raste të mutacionit të Covid-19 në Bullgarinë Veriore

“Tek dy gra në Bullgarinë Veriore me variantin britanik të Covid-19 u zbulua një mutacion i cili është në fillimin e proteinës spike në thumb“, informoi në brifingun e autoriteteve shëndetësore profesori Todor Kantarxhiev, drejtor i Qendrës Kombëtare mbi..

16.04.21 15:48 |
Prof. Angell Kunçev

Pritet ulje e sëmundshmërisë nga Covid-19 në kuadrin e një jave

Nuk ka rregulla për trajtimin e krizës dhe zbatimi i masave ekstreme nuk është një zgjidhje, tha para BNT kryeinspektori shtetëror i shëndetësisë prof. Angell Kunçev. Sipas tij, masat, të cilat do të lehtësohen që nga 1 prilli, do t'i lejojnë..

31.03.21 13:09 |

Nëse Bullgaria hyn në zonën e gjelbër, sezoni i verës do të jetë i mirë, thonë ekspertët

Nëse sëmundshmëria nga Covid-19 pakësohet dhe Bullgaria hyn në zonën e gjelbër, mund të kemi një stinë të mirë turistike verore, prognozon kryetari i Dhomës Turistike të Varnës Ilin Dimitrov përpara Agjencisë Telegrafike Bullgare. Pritjet janë për rreth..

27.03.21 07:15 |

Vala e tretë e koronavirusit prek të rinjtë, gratë shtatzëna dhe familje të tëra

Familje të tëra, shumë nënë dhe gra me barrë janë të sëmura me koronavirus si dhe shumë njerëz të rinj gjenden në spital, njoftoi në brifingun e rregullt të autoriteteve shëndetësore ministri i shëndetësisë profesori Kostadin Angjellov. Sipas..

25.03.21 14:33 |

Profilaksia e lënë pas dore rrit vdekshmërinë nga Covid-19

Rritja e vdekshmërisë në Bullgari për 100 000 banorë është shqetësuese. Treguesi është rezultat i faktorëve mjaft kompleks, por edhe i parandalimit të humbur të sëmundjeve kronike si diabeti dhe hipertensioni për shkak të pandemisë. Këtë e deklaroi..

19.03.21 10:49 |
Vencisllav Mutafçijski

Situata me Covid-19 në vend është kritike

Situata në vend është shumë shqetësuese. Gjatë javëve të fundit po shohim një rritje të rasteve të të porsainfektuarve me Covid-19, paralajmëroi kryetari i Shtabit Operativ Kombëtar profesor Vencisllav Mutafçijski . Në takimin tek kryeministri ai..

09.03.21 15:54 |

Po aplikohen masa lokale kundra përhapjes së virusit

Vala e tretë e shpërndarjes së koronavirusit tanimë është fakt dhe pikërisht asaj i dedikohet tendenca për një rritje graduale të sëmundshmërisë dhe zënies së shtretërve spitalor në Bullgari, shpalli në brifingun e rregullt për situatën aktuale..

04.03.21 15:05 |

Bojko Borisov: Të paktën 10 000 njerëz duhet të vaksinohen çdo ditë

Kryeministri Bojko Borisov këmbënguli që të paktën 10 000 njerëz të vaksinohen çdo ditë. Në një takim pune me Shtabin Operativ Kombëtar, ai urdhëroi që të sigurohet një “korridor i gjelbër” për të gjithë që dëshirojnë të imunizohen. Pavarësisht nga..

19.02.21 13:14 |

24% më shumë raste të koronavirusit në krahasim me javën e kaluar

Autoritetet shëndetësore demonstruan dhe shprehën kënaqësi nga Kovid situata në vend. “ Jemi të kënaqur nga rezultatet e arritura ” deklaroi ministri i shëndetësisë profesori Kostadin Angjellov në brifingun e rregullt për shpërndarjen e..

18.02.21 14:34 |

Bullgaria renditet e 25-ta në incidencën e Covid-19 në Evropë

Ne jemi në vendin e 25-të për sa i përket sëmundshmërisë në Evropë për 14 ditët e fundit, shkroi Kryeministri Bojko Borisov në Facebook. Kjo na jep besim se lehtësimi i masave që po marrim nuk çon në një përhapje më të madhe të infeksionit dhe se..

15.02.21 13:07 |
Всички новини: днес | вчера