Eмисия новини
от 13.00 часа

Një javë për vendime të rëndësishme përpara KQZ-s

Me dekret të Presidentit Rumen Radev u emërua Komisioni i ri Qendror Zgjedhor (KQZ), i kryesuar nga Kamelia Nejkova. Deri në zgjedhjet e parakohshme parlamentare më 11 korrik mbeten 62 ditë. Jo më vonë se 57 ditë para votimit sipas Kodit..

11.05.21 19:23 |

Reagimet e forcave politike pasi “Ka një popull të tillë” shpalli se do të kthehejë mandatin

Në përgjigje të njoftimit nga udhëheqësi i “Ka një popull të tillë” Sllavi Trifonov që pasi të marrë mandatin për të formuar qeveri, partia do ta kthejë menjëherë atë, BSP - forca e tretë në parlamentin e ri, tha se me kthimin e mandatit Trifonov..

26.04.21 18:26 |
Angell Xhambazki

VMRO u shpall për anulimin e votës në Turqi

VMRO nuk e njeh rezultatin e zgjedhjeve në Turqi dhe do të kërkojë anulimin e votës në fqinjin tonë jugor për shkak të shkeljes së vrazhdë të ligjit zgjedhor përmes deklaratave të plotësuara paraprakisht, për shfrytëzimin e turqishtes në seksione..

09.04.21 13:12 |

Rregullat për bullgarët që votojnë jashtë janë tashmë të qarta

Votimi në ditën e zgjedhjeve 4 prill fillon në orën 7.00 me kohën lokale në prani të më shumë se gjysmës së anëtarëve të komisionit zgjedhor. Komisioni Qendror Zgjedhor (KQZ) tregon se koha e mbylljes është 20.00 ora lokale, por jo më vonë se..

23.03.21 11:33 |

Treguan makinat dhe fletët e votimit për zgjedhjet parlamentare

Komisioni Qendror Zgjedhor tregoi shembullin e fletës së votimit me të cilën do të votojmë më 4 prill, si dhe pajisjet për votimin në makinë. Me makinë do të jetë e mundur të votohet në 9390 nga seksionet në vend dhe në total seksionet në..

18.03.21 17:53 |

Bullgarët jashtë vendit do të votojnë në 69 vende në 4 Prill

Komisioni Qendror Zgjedhor (KQZ) përcaktoi vendvotimet në 69 vende ku do të ketë seksione votimi jashtë vendit në zgjedhjet parlamentare të 4 prillit. Sipas Ministrisë së Jashtme, nuk do të ketë vendvotime në Irak, Siri, Libi, Jemen,..

15.03.21 11:44 |

Më shumë seksione jashtë shtetit sesa në të gjitha zgjedhjet e mëparshme

Interesi i madh i bullgarëve jashtë shtetit ndaj zgjedhjeve të ardhshme parlamentare e shtron çështjen për organizimin e tyre në kushtet e pandemisë dhe për garantimin e së drejtës së votimit të çdo zgjedhësi. Pothuajse dy herë më..

12.03.21 12:15 |

Afati për inspektimin e vendvotimeve jashtë vendit skadon

12 marsi është dita e fundit për Komisionin Qendror Zgjedhor për të verifikuar të dhënat e votuesve nga aplikimet për të krijuar qendra të votimit jashtë vendit për zgjedhjet parlamentare të 4 prillit. Sipas kërkesave, një qendër votimi jashtë..

12.03.21 09:52 |

Një numër rekord bullgarësh kanë kërkuar të votojnë jashtë vendit

87 216 shtetas bullgarë kanë paraqitur aplikime paraprake deri më datën 9 mars, se kanë dëshirë të votojnë jashtë vendit. Në zgjedhjet e fundit parlamentare gjatë vitit 2017 aplikimet e paraqitura kanë qenë 45 071. Në sajtin e Komisionit Qendror..

10.03.21 16:45 |

Një sërë të panjohurash për shkak të pandemisë i bëjnë zgjedhjet të paparashikueshme

Zgjedhjet e ardhshme parlamentare më 4 prill do të jenë më të ndryshme se sa votimet e deritanishme. Shkaku është se ato do të mbahen në kushtet e pandemisë. Asnjë institucion ose qeveri as në Evropë as në botë nuk është në gjendje të parashikojë..

22.01.21 06:15 |
Всички новини: днес | вчера