Eмисия новини
от часа
Kostadin Angellov

Urdhra të Ministrit të shëndetësisë në lidhje me zgjatjen e gjendjes së jashtëzakonshme epidemike

Me urdhër të ministrit të shëndetësisë nga 1 tetori për personat që mbërrijnë në Bullgari nga Ukraina kërkohet dokument për rezultat negativ nga PCR test. Me një urdhër tjetër të ministrit të shëndetësisë lejohet zhvillimi i garave sportive në..

30.09.20 15:32 |

Më se gjysma e bullgarëve mendojnë se sistemi shëndetësor funksionon mirë në kushtet e krizës me koronavirusin

Aktualisht 63 për qind nga bullgarët mendojnë se sistemi shëndetësor zhvillohet negativisht, përderisa para një viti kjo përqindje ishte 70. Këtë e tregojnë të dhënat e anketimit të Agjencisë Sociologjike “Trend” nga gushti 2020.Anketimi u..

13.09.20 15:31 |

Aktualizohet buxheti i Arkës Kombëtare të Shëndetësisë

Kuvendi Popullor miratoi në lexim të parë aktualizimin e buxhetit të Arkës Kombëtare të Shëndetësisë . Në sajë të kësaj spitalet do të marrin 75 mln leva nga buxheti i sivjetshëm i arkës për të mbuluar aktivitetin e tyre mbi limitin për vitet 2015..

11.09.20 12:44 |
Ministri i Shëndetësisë prof. dr. Kostadin Angellov

Do të zgjatet gjendja e jashtëzakonshme epidemike

Më 26 gusht Ministria e Shëndetësisë do të parashtrojë në Këshillin e Ministrave një raport për zgjatjen e gjendjes së jashtëzakonshme epidemike , bëri të ditur Ministri i Shëndetësisë prof. dr. Kostadin Angellov. Gjatë dy javëve të fundit..

25.08.20 15:20 |
Kostadin Angellov

Ministri i shëndetësisë mohoi informacionin për mungesën e mjeteve mbrojtëse personale

Ministri i shëndetësisë profesori Kostadin Angjellov mohoi informacionin se ka një mungesë të pajisjeve mbrojtëse personale në spitalet e vendit. “Dua të nënvizoj me vijë të trashë se në territorin e Bullgarisë – në depot nëpër vend, është siguruar një..

18.08.20 16:12 |
Kirill Angellov

Ministri i shëndetësisë është gati për dialog me infermieret e pakënaqura

Ministri i Shëndetësisë profesori Kostadin Angjellov është gati të takohet me infermieret dhe të shqyrtojë me to kërkesat e tyre profesionale. Këtë ai e shpalli në qytetin Ruse në lidhje me protestën pa një afat të caktuar të infermiereve të..

17.08.20 16:02 |
Kostadin Angellov

Ministri i shëndetësisë tha se masat e lidhura me koronavirusin merren në bazë të informacionit të njohur gjerësisht

Ministri i shëndetësisë profesor Kostadin Angellov caktoi si “gënjeshtër e rreme” informacionet në internet se mund të imponohet që të rikthehen masat e rënda kufizuese për shkak të epidemisë së koronavirusit. “Nuk kemi ndërmend të mbyllim qytete dhe të..

15.08.20 14:18 |
Arkadi Sharkov

Shtimi i parave për shëndetësinë është më tepër një masë parazgjedhore

Shtimi i parave për shëndetësinë është më tepër një masë parazgjedhore se sa antikrize, tha para Radios Kombëtare Bullgare Arkadi Sharkov në lidhje me mjetet suplementare për shëndetësinë nga 250 milion leva. Sharkov i cili është përfaqësues i një klubi..

29.07.20 11:18 |

Shoqëria bullgare është e lodhur nga masat kundër Covid-19

Bullgarët e pranojnë qetë pandeminë, tregon një studim i agjencisë “Gallup”. Gjatë muajit korrik 35% mendojnë se koronavirusi është një kërcënim i madh. 46% janë të mendimit se koronavirusi është si gripi dhe nuk është kaq i rrezikshëm. Më të..

24.07.20 13:58 |

Bullgarët janë më të prekur nga kriza Covid-19 se sa evropianët

Bullgarët e përjetojnë krizën me Covid-19 më rëndë se sa evropianët. 41 për qind në Bullgari e humbën të ardhurat, ndërsa në Evropë 28 për qind. 74 për qind e bullgarëve dëshirojnë që BE-ja të ketë më shumë autorizime për përballimin e pandemisë, tregon..

14.07.20 16:13 |
Всички новини: днес | вчера