Eмисия новини
от 07.00 часа

Maroku përmes syve të një gruaje bullgare - një vend ekzotik me shumë mundësi për turizëm dhe punë

Afrika është një botë, e panjohur për ne, drejt së cilës bullgarët rrallë hedhin vështrim, kur planifikojnë një pushim jashtë shtetit. E zgjedhin adhuruesit  e aventurave dhe të natyrës ekzotike. Pavarësisht dhe gjithnjë e më pak, në kontinent..

23.01.21 12:25 |

Më 20 janar Kisha Ortodokse Bullgare respekton Patrikun Shenjtor Evtimij Tërnovoski

Më 20 janar Kisha Ortodokse Bullgare nderon Patrikun Bullgar Evtimij Tërnovski . I lindur në vitin 1327 Evtimij e kishte prejardhjen nga një fisi i njohur fisnik. Ai mori arsim të mirë laik, por kërkimet e tij shpirtërore e çuan në Manastirin..

20.01.21 07:35 |

Kryeministri Borisov: Masat liberale kundër Covid-19 japin rezultat

Në krahasim me shtete të tjera evropiane masat kufizuese kundër koronavirusit te ne janë liberale dhe japin rezultat, deklaroi Kryeministri Bojko Borisov në Razllog, ku bashkë me Ministrin e Shëndetësisë Krasimir Vëllçev dhe eurodeputetin Andrej..

16.01.21 11:58 |
Ministri Angellov

Mësuesit do të testohen me teste antigjeni për Covid-19

Mund të ketë ndryshim të masave anti-epidemike jo më herët se shkurti, tha Ministri i Shëndetësisë Kostadin Angellov gjatë pranimit të vaksinave të para kundër Covid-19 nga prodhuesi “Moderna”. Do të analizojmë se çfarë është sëmundshmëria reale..

13.01.21 16:36 |
Llëçezar Tomov

Matematikani Llëçezar Tomov: Pllaja paralajmëron një rritje të rasteve Covid-19

Ne nuk e vumë si detyrë imunizimin e shpejtë një përparësi për të hapur ekonominë dhe shoqërinë. Shoqëria jonë nuk është e disiplinuar dhe kjo nuk lejon një lehtësim serioz të masave - ky mendim u shpreh për BNR nga matematikani Llëçezar Tomov. Ai..

12.01.21 18:44 |

Lehtësimi i masave në Bullgari është në varësi të të dhënave gjatë javës së kaluar

Javën e ardhshme qeveria do të vendosë për zgjatjen e masave antiepidemike edhe pas 31 janarit. Në një intervistë për Radion Kombëtare Bullgare Kryeinspektori Shëndetësor Shtetëror doc. Angell Kunçev dhe anëtar i Shtabit Operativ Kombëtar sqaroi se..

10.01.21 14:23 |

Po shqyrtohet kthimi i nxënësve të mëdhenj në shkollë

Pas datës 18 janar mund të fillojë kthimi në shkollë i nxënësve nga klasa e 5 deri në klasën e 12, tha Ministri i Arsimit Krasimir Vëllçev. “Shumica e prindërve janë për kthimin e fëmijëve në shkollë” – komentoi ai. Deri në fund të javës do të..

04.01.21 14:11 |

Hapin kopshtet e fëmijëve dhe shkollat

Sot fëmijët kthehen në kopshtet e fëmijëve, ndërsa nxënësit nga klasa e parë deri në klasën e katërt – në shkollë. Dy janë motivet për këtë vendim – arsimi në mjedisin elektronik është më i vështirë për më të vegjlit, ata e përhapin virusin më..

04.01.21 06:05 |

Prindërit janë kundër kthimit të fëmijëve në shkollë

Organizatat “Science in the Crisis” dhe “Prindër për arsim të parrezikshëm” iu kundërvunë vendimit të Ministrisë së Arsimit për kthimin në kopshte dhe në shkollë të fëmijëve nga klasa e parë deri në klasën e katërt. “Një vendim i tillë në..

02.01.21 14:50 |

Në Sofje janë gati të hapin shkollat fillore, kopshtet dhe çerdhet

Shkollat ​​për nxënësit nga klasa 1 në 4, kopshtet dhe çerdhet në Sofje do të hapen më 4 Janar, njoftoi Kryetarja e Bashkisë Jordanka Fandëkova. Prindërit nuk kanë nevojë të marrin shënime nga mjeku i përgjithshëm. Do të plotësohen vetëm..

29.12.20 17:54 |
Всички новини: днес | вчера