Eмисия новини
от 02.00 часа

Nxënësit nga klasat 7, 8 dhe 12 kthehen në shkollë

Që nga sot rimëkëmbet procesi arsimor në shkollë për nxënësit nga klasat 7, 8 dhe 12, i cili do të vazhdojë deri më 17 shkurt, thuhet në urdhrin e Ministrit të Arsimit Krasimir Vëllçev nga data 29 janar për rimëkëmbjen e procesit të mësimdhënies në..

04.02.21 06:10 |

Bullgaria mbështet arsimin dhe kulturën e bullgarëve në Moldavi

Bullgaria lëshon 157 000 euro për zhvillimin e arsimit dhe të kulturës së bullgarëve në Moldavi. Në vitin 2021 qeveria bullgare ka ndërmend të financojë 10 projekte në kuadrin e programeve: “Gjuhë dhe kulturë amtare jashtë kufirit” dhe “Bashkëpunim..

03.02.21 14:28 |

Marija Koleva: “Arti tradicional bullgar është fat, mision, magji”

Të famshme janë sukseset e këngëtares së njohur bullgare Marija Koleva jo vetëm si soliste. Gjatë viteve ajo ishte pjesë e formacioneve të ndryshme të dhomës dhe korale   - Kuartetit “Avrena”, “Zërave ballkanikë”, “Dragostin Follk”, Ansamblit..

02.02.21 07:15 |

Ka rrezik nga përhapja e shtamit britanik pas kthimit të nxënësve në shkollë

Ka rrezik nga përhapja e të ashtuquajturit “shtam britanik i koronavirusit” pas kthimit të pjesshëm të nxënësve në shkollë. Për këtë paralajmëruan organizatat “Prindër për arsim të sigurt” dhe “Mësues për arsim të sigurt” në një letër dërguar..

31.01.21 15:30 |
Prof. Nikollaj Vitanov

Jemi shumë larg krijimit të një imuniteti kolektiv

Bullgare e Shkencave prof. Nikollaj Vitanov. Sipas tij aktualisht ka rritje të ngadaltë të numrit të rasteve. 20% e bullgarëve tashmë janë hasur me Covid-19 dhe kur rastet e regjistruara bëhen 800-900 mijë, atëherë do të mund të flitet..

31.01.21 10:58 |
Svetosllav Ivanov dhe Sergej Grineveckij

Në Odesë do të hapet një shkollë bullgare

Kryetari i Administratës Rajonale të Odesës Sergej Grineveckij përkrahu idenë për hapjen e një shkolle bullgare në Odesë të Ukrainës në takimin me konsullin tonë të përgjithshëm Svetosllav Ivanov, bëri të ditur Ministria bullgare e Punëve të..

30.01.21 13:25 |

Si ndikon mësimi në distancë tek fëmijët bullgarë

Bota e sotme është e lidhur pazgjidhshmërisht me teknologjinë. Sot fëmijët kalojnë gjithnjë e më shumë kohë përpara pajisjes elektronike, pavarësisht nga fakti nëse e përdorin për arsim ose për dëfrim. Këtë e tregon dhe statistika për Bullgarinë, e cila..

26.01.21 07:10 |
Kostadin Angellov

Ministri i Shëndetësisë nuk është i prirë për hapjen e lokaleve

Kanë për t’u zhvilluar takime dhe bisedime me përfaqësuesit e restoranteve në vendin tonë, tha në qytetin Stara Zagora Ministri i Shëndetësisë Kostadin Angellov në lidhje me tensionin në biznesin e restoranteve, njoftoi BTA. “Që nga fillimi i..

25.01.21 17:03 |

Maroku përmes syve të një gruaje bullgare - një vend ekzotik me shumë mundësi për turizëm dhe punë

Afrika është një botë, e panjohur për ne, drejt së cilës bullgarët rrallë hedhin vështrim, kur planifikojnë një pushim jashtë shtetit. E zgjedhin adhuruesit  e aventurave dhe të natyrës ekzotike. Pavarësisht dhe gjithnjë e më pak, në kontinent..

23.01.21 12:25 |

Më 20 janar Kisha Ortodokse Bullgare respekton Patrikun Shenjtor Evtimij Tërnovoski

Më 20 janar Kisha Ortodokse Bullgare nderon Patrikun Bullgar Evtimij Tërnovski . I lindur në vitin 1327 Evtimij e kishte prejardhjen nga një fisi i njohur fisnik. Ai mori arsim të mirë laik, por kërkimet e tij shpirtërore e çuan në Manastirin..

20.01.21 07:35 |
Всички новини: днес | вчера