Eмисия новини
от 13.00 часа
Stiljan Grozdev

Medalja e tretë e artë për Bullgarinë nga Kampionati Evropian i Peshëngritjes

Peshëngritësit bullgarë fituan medaljen e tretë të artë në Kampionatin Evropian të Peshëngritjes për Meshkuj dhe Femra në Moskë. Në kategorinë 61 kg Stiljan Grozdev siguroi titullin me dyluftim prej 296 kg. Stiljan Grozdev është sportist në shkollën e..

05.04.21 10:26 |

Fëmijët në qytetin Novi Iskër tanimë do të mësojnë në klasa në të hapur

Fëmijët nga shkolla fillore numër 171 “Stoill Popov” në qytetin Novi Iskër do të kalojnë më shumë kohë jashtë pas rifillimit të trajnimit për pjesëmarrje nga data 12 prill. Klasat e reja shkollore do të japin mundësi të zhvillohen orët e mësimit nën..

03.04.21 06:15 |
Prof. Kostadin Angellov

Lehtësim gradual i masave kundër Covid-19 pas 1 prillit

Që nga data 1 prill nxënësit kthehen në shkollë sipas orarit. Kopshtet dhe çerdhet e fëmijëve fillojnë punën më 5 prill. Pas 1 prillit do të punojnë vetëm restorantet në të hapur me orar të kufizuar të punës nga ora 06 deri në 23.00. Kjo thuhet..

30.03.21 17:55 |

Shkollat bullgare jashtë vendit me një mision të ri

Shumë bullgarë u kthyen në atdhe me fëmijët e tyre për shkak të epidemisë së koronavirusit dhe me këtë lidhet misioni i ri i Shkollave të së Dielës jashtë vendit, thanë për BNR Snezhina Meçeva dhe Bojanka Ivanova, drejtore shumëvjeçare të Shkollave..

26.03.21 12:25 |

Edhe 52 milion leva (26 milion euro) marrin prindërit për shkak të kopshteve të mbyllura

Shteti alokoi 52 milion leva (pak më shumë se 26 milion euro) për të mbështetur familjet me fëmijë nën 14 vjeç. Ndihma është për prindërit që janë në pushim pa pagesë që të kujdesen për fëmijët e tyre pasi kanë kaluar arsimin online në shkolla dhe..

24.03.21 11:49 |

Mbyllja e shkollave ringjall martesat e hershme rome

Covid-19 riktheu problemin e martesave të hershme midis romëve, tha për BTA Tanja Hristova, eksperte arsimore dhe koordinatore në Qendrën për Dialog dhe Tolerancë Ndëretnike “Amalipe”. Për shkak të mos frekuentimit të shkollës, një nga..

19.03.21 12:09 |

Një nxënës nga Sofja u dallua nga Komisioni Evropian për përkthyes të ri

Lëçezar Popov është fituesi bullgar në edicionin e 14-të të Konkursit të Përkthimit Juvenes Translatores të Komisionit Evropian. Ai është nxënës në një shkollë të mesme me mësimdhënie të gjuhëve të huaja në Sofje. Me përkthimin e tij nga anglishtja..

11.03.21 16:01 |

Sofja vendosi kufizime rajonale kundër pandemisë

Nga 12 deri më 26 mars, të gjithë nxënësit nga klasa e 5-të deri në 12-të në Sofje vazhdojnë të mësojnë në distancë. Pezullohet frekuentimi i shkollave të larta dhe i aktiviteteve jashtëshkollore. Të gjithë lokalet do të punojnë me orar të..

10.03.21 17:16 |
Këshilli i Ministrave

Qeveria siguroi fonde shtesë për pensionistët dhe bashkitë

Këshilli i Ministrave miratoi caktimin e 50 milion euro shtesë nga buxheti për sigurimin shtetëror shoqëror për shkak të krizës së koronavirusit. Fondet shpërndahen midis 2.1 milion pensionistëve dhe arrijnë në 25 euro për secilin pension, njoftoi..

10.03.21 12:09 |
Doc. Angell Kunçev

20 për qind e rasteve të reja të Covid-19 janë ndër adoleshentët dhe fëmijët

Virusi tashmë po përhapet në kopshte dhe shkolla. Sipas Kryeinspektorit Shëndetësor Shtetëror Doc. Angell Kunçev , virusi jo vetëm që përhapet më lehtë, por simptomat e tij janë të ngjashme me ftohjen e zakonshme - bllokimet e hundës, acarimi i..

06.03.21 15:36 |
Всички новини: днес | вчера