Eмисия новини
от 17.00 часа

Evitimi i ngacmimit shkollor - një çështje e praktikës së përditshme

E mërkura e fundit e muajit shkurt njihet si Dita e Bluzave Bojë Rozë dhe e drejton vëmendjen shoqërore drejt problemit me torturimin dhe ngacmimin në shkollë. “Ngacmimi është një nga shfaqjet emocionale në marrëdhëniet midis nxënësve, kurse në shkollë ka..

24.02.21 14:44 |

Lehtësime për kandidatë studentët bullgarë nga jashtë

Procedura për pranimin e bullgarëve nga jashtë në universitetet shtetërore do të lehtësohet, sipas ndryshimeve të përgatitura nga Ministria e Arsimit. Ato u diskutuan online midis Ministrit Krasimir Vallçev dhe Shoqatës së Shkollave Bullgare Jashtë,..

19.02.21 17:51 |

Nxënësit në klasën e 5-të, të 10-të dhe të 11-të kthehen në dhomat e klasës

Nga sot deri më 2 mars, rikthehet trajnimi ballë për ballë i nxënësve nga klasa 5, 10 dhe 11, nxënësit nga faza fillestare gjithashtu mbeten në klasa. Gjatë kësaj kohe, klasat e tjera të shkollës së mesme dhe të gjimnazeve - klasat 6, 7, 8, 9 dhe 12, do..

18.02.21 08:50 |

Sipas kryeministrit, pothuajse nuk ndihet se ka pandemi në Bullgari

Edhe 42 000 nxënës të tjerë po mësojnë në dhomat e klasës, njoftoi Ministri i Arsimit Krasimir Vëllçev në një takim pune te Kryeministri Bojko Borisov me përfaqësuesit e Shtabit Operativ Kombëtar, shtabit të vaksinimit dhe ministra. Aktualisht një..

15.02.21 12:57 |
Bojko Borisov

Kryeministri Bojko Borisov: Lokalet do të hapen më 1 mars

Këtë e shkroi në faqen e vet në Facebook Kryeministri Borisov. Ai theksoi se nivelet e sëmundshmërisë janë të mira dhe prandaj nesër në vendbanimet e vogla nxënësit kthehen në shkollë. Ndërsa në qytetin Isperih Kryeministri tha se deri në fund të..

14.02.21 10:44 |

Do të testojnë nxënësit për përhapjen e Covid-19

Ministrat e shëndetësisë dhe arsimit shqyrtuan me përfaqësues të organizatave të prindërve çështje të lidhura me planet për testimin e fëmijëve për Covid-19 me teste të shpejta të antigjenit. Qëllimi i testimit është që "të bëhet një..

11.02.21 10:10 |

Shteti livron mjete për shkollat fetare

Mbi 2 mln euro livroi qeveria për financimin e shkollave fetare në Bullgari gjatë vitit 2021. Kryeministri Bojko Borisov theksoi rëndësinë e arsimit në këto shkolla. “Ato janë jashtëzakonisht të rëndësishme për tolerancën etnike dhe për..

10.02.21 15:05 |

Drejtorët e shkollave insistojnë për autonomi në vendimet për mësim në klasë

Një sondazh i 233 shkollave në vend, i kryer nga Qendra për Dialog dhe Tolerancë Ndëretnike “Amalipe”, tregon se drejtorët e shkollave këmbëngulin për autonomi në marrjen e vendimeve për kthimin e nxënësve në shkollë. Sipas të anketuarve, mësimi në..

07.02.21 15:08 |
Orkestra e harqeve në Gjimnazin e Vajzave në qytetin Vidin, së bashku me dirigjentin e saj Rusi Kodxhamanov

Për muzikën si një mision patriotik

Në kohën e sotme muzika nuk është ndër lëndët e rëndësishme muzikore në shkollën e mesme. Prandaj është vështirë të përfytyrojmë rolin e madh të orëve të dikurshme të këndimit për formimin e personalitetit të të rinjve gjatë viteve të para të zhvillimit..

07.02.21 11:35 |
Krasimir Vëllçev

Ulet motivimi i nxënësve për të mësuar në mënyrë elektronike

Rreziku i kthimit të nxënësve përsëri në shtëpi mbetet nëse numri i të infektuarve arrin një normë sëmundshmërie prej 200 për 100 000 njerëz. Shkurti dhe marsi janë muaj me rrezik, por arsimi ia vlen të marrim një rrezik të matur. Nëse situata..

04.02.21 10:44 |
Всички новини: днес | вчера