Eмисия новини
от 14.00 часа
Monument i Nanço Popoviçit në Shumen

6 dhjetori në Bullgari shënohet edhe si Ditë e Dhuruesit

Më 6 dhjetori krahas kremtimit të Ditës së Shën Nikollës shënojmë edhe Ditën e Dhuruesve. Për herë të parë kjo ditë u shënua në vitin 1937 në qytetin Shumen në shenje të mirënjohjes ndaj të gjithë mirëbërësve. Data 6 dhjetor u zgjodh me ide të..

06.12.20 13:34 |

Zgjatet viti shkollor për shkak të mësimit në distancë

Pushimet e Krishtlindjes për nxënësit do të jenë më të gjata nga 22 dhjetori deri më 3 janar, sipas një urdhri të Ministrit të Arsimit Krasimir Vëllçev. Si kompensim për procesin e ndërprerë të frekuentimit të shkollës dhe masat kundër përhapjes së..

01.12.20 12:01 |

Bullgarët janë të painformuar dhe kanë frikë nga vaksinat kundër Covid-19

Mezi 22 për qind nga bullgarët janë kategorik se do të vaksinohen kundër Covid-19. Afro 1/3 do të presë derisa do të jenë të sigurt në efektin dhe në mungesën e efekteve anësore. 28 për qind janë të prirë të refuzojnë të vaksinohen nga frika nga..

30.11.20 14:39 |

Që nga 30 nëntori deri më 21 dhjetor pa orë mësimore në shkollat dhe universitetet

Që nga 30 nëntor deri më 21 dhjetor nxënësit dhe studentët mësojnë nga distanca. Kjo është pjesë e politikes për kufizimin e përhapjes së koronavirusit. Deri më 21 dhjetor mbeten të mbyllur edhe çerdhet dhe kopshtet për fëmijë. 22 dhe 23 dhjetor do..

30.11.20 12:45 |

Nuk ka rrezik për anulimin e vitit shkollor

Dr. Julian Petrov nga sindikata "Edukimi" bëri thirrje para Televizionit Kombëtar Bullgar /BNT/ për të zgjedhur mësimin në distancë për të gjithë vendin. Nuk përjashtohetmundësia për të mësuar edhe në verë, por në këtë fazë nuk ka rrezik që viti..

24.11.20 10:30 |

Të infektuarit me Covid-19 përbëjnë 40 për qind nga të gjithë të testuarit për 24 orët e fundit

1123 janë rastet e reja të koronavirusit të zbuluara nga 2787 PCR teste. Këtë e tregojnë të dhënat e Portalit Unik Informativ për 24 orët e fundit. Testet pozitive janë pak mbi 40 për qind. Rastet e konfirmuara të Covid-19 që nga fillimi..

23.11.20 09:38 |

Pranimi në spitalet e Sofjes është rritur me 1300 veta për tre javë

Për tre javë  numri i të shtruarve në spital në kryeqytet është rritur me mbi 1300 veta, njoftoi Kryebashkiakja Jordanka  Fandëkova për BNT. “Ky është një presion i madh ndaj sistemit tonë shëndetësor”, komentoi ajo, duke shtuar, se spitalet me shumë..

21.11.20 11:23 |

Gjimnazistët bullgarë tashmë mësojnë në “re”

“Ne jo vetëm i mësojmë mësimet tona, por i përjetojmë!” – pohojnë nxënësit nga Gjimnazi i dytë i gjuhës angleze i kryeqytetit “Thomas Jefferson” Që prej 2 vitesh shkolla elitare është një shkollë referente Google, si pjesë e programit botëror “Shkolla në..

09.11.20 09:37 |
Ministri Vëllçev

Tani për tani shkollat në Bullgari nuk do të mbyllen

469 janë nxënësit e infektuar me Covid-19 deri tani, 453 janë mësuesit e sëmurë. Këtë e deklaroi para televizionit Nova Ministri i Arsimit Krasimir Vëllçev. Përqindja e mësuesve të sëmurë është më e lartë, sepse në përgjithësi ata janë më pak..

27.10.20 11:40 |

Saktësuan kushtet dhe rendin e kalimit drejt formës së mësimdhënies në distancë

Shkollat mund të kalojnë drejt mësimdhënies në distancë pasi marrin leje nga Ministri i Arsimit me propozim të drejtorëve të shkollave, bëri të ditur Ministria e Arsimit, transmetoi BTA. Propozimi për këtë formë të mësimdhënies do të bëhet..

26.10.20 11:05 |
Всички новини: днес | вчера