Eмисия новини
от 20.00 часа

Pa PCR test pas karantinës dhe kontroll i forcuar i masave kundra Covid-19 tek ne

Nuk do të shtrëngohen masat kundra Covid-19 në Bullgari, por do të forcohet kontrolli mbi respektimin e tyre. Kjo u bë e qartë pas brifingut javor të Shtabit Operativ Kombëtar. “Qytetarët bullgarë të jenë absolutisht të qetë, sepse nuk..

08.10.20 15:45 |
Ministri Vëllçev

Megjithë pandeminë do të ketë ekskursione shkollore

Ekskursionet për nxënësit janë kufizuar deri në një javë dhe ne rekomandojmë që të jenë në fund të vitit shkollor. Ka të ngjarë që situata lidhur me pandeminë rreth pranverës së 2021-ës të jetë më e mirë, por nuk kemi arsye për t’i ndaluar..

02.10.20 13:16 |
Ministri Krasimir Vëllçev

Nxënësit infektohen me koronavirus 2.5 herë më pak nga të moshuarit

Kemi 90 mësues të infektuar me COVID-19 nga 90 000 veta. 0.5% janë nxënësit në karantinë, që kanë kontaktuar me njerëz të tjerë të infektuar në shkollë, ose jashtë saj, tha Ministri i Arsimit Krasimir Vëllçev, transmetoi BTA. Për një pjesë..

01.10.20 14:06 |

Më shumë fëmijë bullgarë në shkollat e së dielës në Stamboll dhe në Edrene

90 fëmijë do të frekuentojnë shkollat bullgare të së dielës në Turqi gjatë vitit të ri shkollor. Njëra shkollë është në Stamboll, tjetra në Edrene. Në Shkollën e Ekzarkisë Bullgare në Stamboll nuk mësojnë vetëm fëmijë. Aty ofrohet edhe mësimi i..

01.10.20 07:05 |
doc. Angell Kunçev

Nuk pritet mbyllje e të gjitha shkollave për shkak të koronavirusit

“Në asnjë mënyrë nuk mund të flasim për vatra të koronavirusit në shkollë. Nu do t’u përgjigjem spekulimeve se kur dhe nëse do të kalojmë tek forma e arsimit në distancë.” Këtë e deklaroi në studion e Televizion it Kombëtar Bullgar kryeinspektori..

30.09.20 11:56 |

Nuk ka krizë shëndetësore me Covid-19 në Bullgari

Nuk ka krizë shëndetësore me Covid-19 në Bullgari. Hartohen kritere të qarta dhe të sakta për numrin e të sëmurëve me koronavirus në rajone. Nuk duhet të krijojmë ndjenjën e panikut dhe frikës te njerëzit. Këtë e tha para bTV   ministri i..

29.09.20 10:18 |
Ministri Vëllçev

Deri në 1% prej nxënësve mund të preken nga pandemia

Katër nga gjithsej 1000 klasa në vend janë vendosur në karantinë që nga fillimi i vitit shkollor. Të infektuarit janë përkatësisht 0.01% prej nxënësve dhe 0.09% prej mësuesve , tha në qytetin Varna Ministri i Arsimit Krasimir Vëllçev. Nuk..

28.09.20 11:07 |
Aleksandër Simidçiev

Shkollat do të kthehen në vatra për përhapjen e Covid-19

“Shkolla nuk do të kthehet në vatra e Covid-19, por vend për përhapjen e virusit”. Këtë e tha para BNT pulmologu doktor Aleksandër Simidçiev. Sipas tij nxënësit nuk do të sëmuren aq rëndë që të imponohet të hyjnë në spital, por do të ndihmojnë..

26.09.20 15:27 |

0.4% prej klasave shkollore janë prekur nga koronavirusi

Me mjetet e BE-së do të blejmë të paktën 80 000 tabletë – 20 000 për mësuesit dhe minimun 60 000 për nxënësit. Ata do të jenë për arsimin elektronik, tha në përgjigje të një pyetjeje parlamentare Ministri i Arsimit dhe Shkencës Krasimir Vëllçev...

25.09.20 16:40 |
Petër Marinov

Po rriten depresionet për shkak të Covid-19

Çrregullimet psikike si depresione dhe shqetësime shënojnë rritje si rezultat i epidemisë së koronavirusit, tha për BNR profesori Petër Marinov, kryetar i Asociacionit të Ekspertëve të Shëndetit Psikik. “Në fakt tema “Covid-19” është tema “Frikë” –..

25.09.20 12:22 |
Всички новини: днес | вчера