Eмисия новини
от 15.00 часа

Shkolla muzikore në Kotell do të tërheqë nxënës nga Ballkani

Shkolla muzikore për arte folklorike “Filip Kutev” në Kotell bëhet shkollë ballkanike dhe do të tërheqë fëmijë të talentuar nga vendet fqinje. Atje punojnë pedagogët më të mirë në vend, deklaroi Kryetari i Bashkisë së Kotelit Kosta Karanashev...

03.06.19 18:11 |

Arsimi profesional po kthehet

Që nga mesi i shekullit të kaluar në Bullgari përgatitja e përgjithshme arsimore gjithmonë ka ecur paralelisht me atë profesionale. Në fillim të viteve 80 në vazhdim të 10 vjetëve të dyja sistemet ishin të bashkuara në të ashtuquajturat “komplekse..

22.05.19 13:58 |

Ukraina ka ripohuar se do të respektojë interesat e popullsisë vendase bullgare

Zëvendëskryeministrja për politikën ekonomike dhe demografike Marijana Nikollova bëri të ditur se shteti ukrainas ka ripohuar se do të respektojë interesat e bashkësisë bullgare. Nikollova, e cila ishte e pranishme në ceremoninë e hyrjes në detyrë të..

22.05.19 11:19 |

Sfidat përpara arsimit të fëmijëve me autizëm në Bullgari

Një shkollë përparimtare për fëmijë me autizëm do të hapë dyer në Sofje. “Me rëndësi është për t’u qasur plotësisht punës me fëmijët me autizëm”, thotë Hristina Baballova, kryetare e shoqatës “Barazia e arsimit – Autizëm”. Numri i fëmijëve të..

14.05.19 11:43 |

Shkolla bullgare në Lisbonë do të presë Pashkën me vezë të lyera, mish të pjekur në hell dhe kozunak

Të njohësh atdheun tënd përmes fjalëve të para të shqiptuara në mënyrë jo shumë bindëse, kujtimeve të huaja dhe mësimeve dhe pas kësaj me një laps imagjinar ta pikturosh në ngjyra. Shkolla e mijëra fëmijëve bullgarë nëpër botë duket frymëzuese dhe bile..

25.04.19 10:25 |

Historitë për fëmijë të Zornica Ivanovës, ose si Zana Roziçka i mbron bullgarët e vegjël në botë

Fushata “Marshimi i librave” për të tetin vit me radhë hyri në shkolla dhe kopshte, që t’u tregojë fëmijëve se “ leximi është i dobishëm, i këndshëm dhe gjithmonë në modë” , sipas organizatorëve nga asociacioni “Libri bullgar”. Del se po vëzhgohet..

20.04.19 13:20 |

Një matematikan 6-vjeçar është mbajtësi më i vogël bullgar i medaljes së artë nga olimpiada botërore

6-vjeçari Lëçezar Tomov nga qyteti Burgas u bë mbajtësi më i vogël i medaljes së artë në Olimpiadën Ndërkombëtare të Matematikës në Tajlandë në konkurrim të më se 1500 pjesëmarrësve nga 21 shtete. Ai është njeri nga 32 matematikanët e rinj..

14.04.19 10:30 |

Dy nxënës të klasës së dytë prezantojnë qytetin Ruse në Olimpiadën e Matematikës në Tajlandë

Nxënësit e klasës së dytë Georgija Ivanova dhe Nikollaj Radev nga qyteti danubian Ruse, nisën për në Puket të Tajlandës për të konkurruar në Olimpiadën Ndërkombëtare të Matematikës – TIMO. Në të do të marrin pjesë 1700 nxënës nga 21 shtete...

06.04.19 11:50 |

Disa nxënëse bullgare u dekoruan me medalje në Olimpiadën Evropiane të Matematikës në Rumani

Një medalje të artë, dy të argjendta dhe një medalje të bronztë fituan nxënëset bullgare në Olimpiadën Evropiane të Matematikës në Rumani. Në garë morën pjesë skuadra nga 39 shtete. Medaljen e artë e fitoi Violeta Najdenova nga klasa e 11-të e Gjimnazit..

15.04.16 17:07 |

Shtatë medalje të arta për Bullgarinë nga Olimpiada e Matematikës në Singapor

Njëmbëdhjetë medalje, shtatë prej të cilave të arta, fituan nxënësit nga Bullgaria në Olimpiadën e Matematikës në Singapor. Në këtë garë ndërkombëtare morën pjesë 760 nxënës gjithsejtë nga 14 shtete. Bullgaria u prezantua nga 11 nxënës – matematikanë...

30.08.16 12:09 |
Всички новини: днес | вчера