Eмисия новини
от 22.00 часа

Një shtëpi në qytetin e Koprivshtivës u bë muze i veprimtarisë arsimore rilindëse

“ Lexoni dhe dini, që të mos ju përbuzin dhe të mos u qortojnë fiset dhe popujt tjetër. E grumbullova dhe e bashkova historinë e fisit bullgar në këtë libër në dobinë tuaj. E shkrova për ju, të cilët e doni fisin tuaj dhe atdheun bullgar. E kopjoni këtë..

22.06.17 12:40 |

Fshati i vogël Sejdoll dhe shkolla e tij e pazakonshme

Të jesh një pionier me ide të pazakonshme tek ne është më shumë pengesë, sesa përparësi, posaçërisht duke folur për një sistem aq konservator, si është arsimi. Në shkollat e mëdha të qyteteve idetë e reja zakonisht vijnë nga jashtë – në formën e..

24.05.17 15:15 |
Nxënësit bullgarë - fitues në Olimpiadën

Bullgaria u bë e para në Olimpiadën Ballkanike të Matematikës

Në Olimpiadën e 34-të Ballkanike të Matematikës, e cila u zhvillua në Ohër të Maqedonisë, nxënësit bullgarë morën katër medalje të arta dhe dy të argjendta. Në klasifikimin e skuadrave Bullgaria është e para me 226 pika nga 240 të mundshme. Pas..

09.05.17 16:59 |

A ka procese të radikalizimit në shkollat e Bullgarisë?

Një konferencë e cila i qe kushtuar sigurisë së fëmijëve në shkollat e Bullgarisë u zhvillua në ditët përpara festave të Pashkës në Sofje. Organizatorët – Sindikata e mësuesve bullgarë pranë Konfederatës të sindikatave të pavarura në Bullgari mendojnë..

19.04.17 13:33 |

Profesioni “Udhëzuesi i malit”

Fshati i vogël Çerni Osëm shtrihet në rrëzat e majës Ambarica të malit Stara Pllanina. Këtu arsimi ka një historik 137 vjeçar. Në vitin 2000 shkolla vendore “Vasill Levski” nga tetëvjeçare u bë e mesme me klasën e vetëm në mbarë vendin për udhëzues të..

15.04.17 09:15 |

Vullnetarët e organizatës “Karitas” hyjnë në klasë për t’i mësuar fëmijët e refugjatëve në gjuhën bullgare

Shteti bullgar abdikon nga kujdesi për refugjatët dhe duke shfuqizuar dekretin për integrim rrezikon të ndëshkohet nga Bashkimi Evropian. Prokuroria nuk dëshiron të kërkojë përgjegjësi për veprimet e nacionalistëve, të cilët dëbojnë familje me status të..

12.04.17 11:18 |

Një produkt bullgar stimulon interesin e fëmijëve ndaj matematikës

Nxënës, që presin me padurim mësimin e matematikës – ky është rezultati i sistemit Jumpido, krijuar nga vëllezërit Kirill dhe Diljan Rusevi dhe Nikolla Kosev. “ Jumpido është një sistem arsimor, i cili ndihmon fëmijët të mësojnë..

05.04.17 12:03 |

Një drejtor sipërmarrës krijoi shkollën e së ardhmes në fshatin Bell Kamen

Ka njerëz, për të cilët profesioni i tyre është mision. Një njeri i tillë është Alish Vakljov, i cili punon si drejtor i një shkolle në një fshat me emrin e bukur Bell Kamen – atje fëmijët mësohen t’i ndihmojnë të tjerët, t’i dashurojnë njerëzit, të..

11.03.17 12:55 |

Agresioni mes fëmijëve po rritet, kurse zgjidhja varet nga prindërit

Dhuna dhe tortura në shkollë janë një problem i përhershëm, të cilin e vëmë re vetëm kur vuan ndonjë fëmijë dhe kur për këtë fillon të bëhet fjalë nëpër mediat. Shembulli i radhës për agresionin e madh dhe të pashpjegueshëm mes nxënësve është vdekja e..

07.03.17 11:08 |

Bullgarë ambiciozë kthehen nga jashtë për ta ndryshuar sistemin arsimor

Musijana është 9 vjeçe, jeton në qytet me rreth 12 mijë banues në Bullgarinë Veriperëndimore, rajon ky i cili bie në pjesën më të rëndë nga ana ekonomike të vendit tonë, por dhe në Evropë. Në botën e vajzës shkolla është çdo gjë, por me kalimin e kohës..

21.02.17 11:15 |
Всички новини: днес | вчера