Eмисия новини
от 14.00 часа

“Kam kënduar këngë për Bullgarinë, sepse e kam dashur” – këngë me tekst të poetit Ivan Vazov

“ Një ditë edhe unë do të ndahem nga jeta, bari do të mbulojë varrin tim. Njëri do të vajtojë për mua, tjetri do të më mallkojë, por këngët e mia gjithmonë do të lexohen. ” Vargjet janë pjesë prej poezisë së njohur të Ivan..

03.03.16 12:45 |

Viti 2004 – Magjistari i fjalës nga Kalimanica

“Pata nota të dobëta të gjuhës bullgare dhe të letërsisë. Dhe kjo, sepse kurrë nuk arrita të bëjë hyrje, ekspozitë, përfundim në një ese. Filloja, sa doja dhe përfundoja sa doja.” Këtë e rrëfeu para shumë kohe shkrimtari Jordan Radiçkov, për të cilin..

10.10.15 11:35 |
Portret i Ivan Vazovit nga piktori Georgi Evstatiev

Pse shkrimtari Ivan Vazov është aq i respektuar

Nga data 5 deri më 13 shkurt në sallën “Sredec” të Ministrisë së Kulturës mund të shihet ekspozita “Vazovi i respektuar”. Ajo iu kushtohet përvjetorit të 165 të lindjes së shkrimtarit, poet dhe dramaturg Ivan Vazov. Për Patrikun e Letërsisë Bullgare..

10.02.15 13:07 |
Всички новини: днес | вчера