Eмисия новини
от 09.00 часа

Bullgaria po merret vesh me Turqinë për pakësimin e vargjeve të maunave në kufi

Ministrja e Punëve të Jashtme Ekaterina Zaharieva bëri të ditur se Bullgaria po zhvillon bisedime me Turqinë për pakësimin e vargjeve të maunave dhe kamionëve në kufi. Një prej shkaqeve për këtë grumbullim automjetesh është fakti se Turqia disponon një..

30.03.20 11:31 |

Tri hipoteza për trafikun ndërkombëtar në kushtet e krizës së COVID-19

Si të veprojnë shoferët në kushtet e jashtëzakonshme dhe si të punojnë, këtë e sqaroi shefi i Shtabit Operativ Kombëtar gjen. Vencisllav Mutafçijski. Sipas hipotezës së parë një shofer ndërkombëtar, i cili vjen për një periudhë të shkurtër, i shkarkon..

24.03.20 11:52 |

Aksion rrugor për kontroll të kamionëve dhe autobusëve

Gjatë aksionit ROADPOL javën e kaluar u kontrolluan 8600 kamionë dhe autobusë gjithsejtë. Shkelje u zbuluan te 3200 prej tyre. 50 nga automjetet e kontrolluara u ndaluan nga trafiku. Për tejkalim të shpejtësisë u sanksionuan më se 1 000 shoferë. Gjatë..

21.02.20 12:58 |

Shoferët bullgarë mendojnë se drejtojnë makinat e tyre në mënyrë të sigurt, faktet tregojnë diçka tjetër

Shoferët bullgarë mendojnë se nuk ngasin automjetet e tyre në mënyrë që të provokojnë aksidente dhe sipas tyre pjesëmarrësit e tjerë në qarkullim janë ata që i shkaktojnë situatat e rrezikshme. Këtë e tregojnë rezultatet e studimit të dytë kombëtar..

03.07.19 17:42 |

Aksion kundër ngasjes së veturës pas përdorimit të alkoolit ose të narkotikëve

Nga 3 deri në 9 qershor Bullgaria merr pjesë në një aksion të Rrjetit Evropian të Shërbimeve të Policisë Rrugore – TISPOL, i cili zhvillohet në territorin e të gjitha vendeve-anëtare të Bashkimit Evropian. Ka kontroll të forcuar të shoferëve për..

04.06.19 12:06 |

Bullgaria kërkon më shumë leje për qarkullimin e kamionëve bullgarë në Evropë

Kuota e lejeve të CEMT (Konferencës Evropiane të Ministrave të Transportit) për transportuesit bullgarë me kamionë të kategorive Euro V dhe Euro VI duhet të shtohet 25%. Për këtë insistoi para Forumit Ndërkombëtar të Transportit në Lajpcig Ministri..

23.05.19 12:38 |

Pavarësisht nga aksidentet e shumta shoferët në Bullgari mendojnë se nuk ngasin veturat e tyre në mënyrë të rrezikshme

2,5 miliona janë shoferët në moshë 18-75 vjeç, që rregullisht përdorin makinat e tyre në Bullgari, tha kryetari i Agjencisë Shtetërore të Sigurisë së Trafikut Rrugor Malina Krumova para prezantimit të indeksit të sjelljes së shoferëve “Safe Drive..

21.05.19 15:49 |
Всички новини: днес | вчера