Eмисия новини
от 11.00 часа

Fushatat elektorale të GERB, BSP dhe DPS kushtojnë mbi gjysmë milionë euro

GERB, Partia Socialiste Bullgare (BSP) dhe Lëvizja për të Drejtat dhe Liritë (DPS) kanë shpenzuar mbi 500 000 euro në fushatat e tyre për zgjedhjet parlamentare të 4 prillit, sipas Zyrës Kombëtare të Auditimit, njoftoi reporterja Marta Mlladenova...

04.06.21 19:21 |
Ministri Asen Vasilev

Ministri i Financave: Buxheti ka probleme serioze strukturore

Probleme serioze strukturore në buxhet janë zbuluar nga Ministri i përkohshëm i Financave Asen Vasilev, njoftoi reporterja jonë Marta Mlladenova. "Paratë duhet të tërhiqen nga vende më të ndryshme që të financohen nevojat e kujdesit..

28.05.21 18:45 |
Drejtori i BNR-së Andon Balltakov

Drejtori i BNR-së Balltakov me pyetje ndaj Kryeministrit Borisov

Drejtori i Përgjithshëm i Radios Kombëtare Bullgare /BNR/ Andon Balltakov i dërgoi një letër Kryeministrit Bojko Borisov, duke e pyetur se pse Këshilli i Ministrave ka vendosur të ulë buxhetin e radios me gati 229 621 euro, duke u argumentuar me..

15.04.21 10:11 |

Qeveria ka harxhuar më shumë mjete gjatë shkurtit në krahasim me muajin e kaluar

Qeveria ka përshpejtuar shpenzimet në shkurt në krahasim me muajin e mëparshëm, u bë e qartë nga raporti mbi gjendjen e thesarit në janar. Shpenzimet për masat ekonomiko-sociale, 50 levat (25 euro) shtesë për pensionet në dy muajt e parë të..

27.02.21 16:01 |

Kur robotët shpëtojnë jetë dhe ndërmarrje

Kur kontakti midis njerëzve duhet të jetë minimal robotët shpëtojnë jetë dhe ndërmarrje. Sidoqoftë kur kriza me koronavirusin do të mbarojë a nuk do të rrisin prapë papunësinë? Gjithnjë e më shumë veprimet tona të përditshme po..

15.02.21 07:15 |

Sindikalistët ngulin këmbë për rritjen e të ardhurve me 15 për qind dhe për ruajtjen e vendeve të punës

Konfederata e Sindikatave të Pavarura në Bullgari njoftoi rezultatet e përgjithësuara për tendencat në koston e jetesës në Bullgari gjatë tremujorit të katërt të vitit 2020. Sipas analizës së sindikatës për një person të familjes janë të..

09.02.21 15:41 |

2.8% e shpenzimeve për shëndet në Bullgari përdoren për profilaksi

Gjatë vitit 2018 shpenzimet mesatare shtetërore dhe private për profilaksi në BE janë 2.8% e të gjitha shpenzimeve për shëndet. Në bullgari treguesi është sa është niveli mesatar për BE-në – 2.8%, transmetoi BTA. Kjo përqindje është më e lartë në..

18.01.21 16:49 |

Bullgarët janë gati të lënë përqindjen më të madhe të të ardhurave të tyre për festat

Bullgarët planifikojnë të lënë mënjanë 25 për qind të të ardhurave të tyre mujore, ose një mesatare prej 269 euro për familje, për shpenzimet e festave të Krishtlindjes. Këtë e tregojnë të dhënat e sondazhit ndërkombëtar Barometri i Krishtlindjeve..

03.12.20 13:26 |
Ministri i financave Kirill Ananiev

Buxheti 2021: një buxhet social, parazgjedhor, anti-krizë ose jo real

Kuvendi Popullor miratoi dje përfundimisht buxhetin e vendit për vitin 2021. Në fakt buxhetet e miratuara nga deputetët janë tre - të Sigurimit  shoqëror shtetëror, të Fondit Kombëtar të Sigurimeve Shëndetësore dhe të shtetit. Votimi u zhvillua vetëm një..

27.11.20 16:28 |

Në fund të majit bilanci buxhetor i Bullgarisë është pozitiv

Bilanci buxhetor i shtetit për datën 31 maj 2020 është pozitiv dhe me vlerë mbi 671 mln. euro, bëri të ditur Ministria e Financave. Kjo është në sajë të të ardhurave në buxhet, të cilat tejkalojnë shpenzimet me 422 mln euro. Përveç kësaj fondet..

30.06.20 19:54 |
Всички новини: днес | вчера