Biznesi investon më shumë se shteti në shkencë

Financimi shtetëror për veprimtarinë kërkimore në vendin tonë ka qenë vetëm 0.25% e PBB-së në vitin e kaluar, pavarësisht angazhimeve të marra (në Strategjinë Kombëtare për Zhvillimin e Kërkimit Shkencor) për të arritur në 0.50% në vitin 2021 dhe 0.70%..

30.11.22 17:23 |
Deljan Dobrev

Ish Ministri i Energjetikës i GERB njoftoi se i gjithë gazi që furnizohet në Bullgari është rus i blerë me ndërmjetës

Tatimpaguesit dhe shteti u dëmtuan nga ish qeveria e Kirill Petkovit me 200 milionë euro për shkak të kompanive ndërmjetëse përmes të cilave blihet gazi rus. Këtë e deklaroi ish Ministri i Energjisë nga qeveria e GERB-it, Deljan Dobrev në Varna. “I..

10.08.22 17:47 |

Shteti mori një tresh të qëndrueshëm për politikën e tij ndaj fëmijëve

Rrjeti Kombëtar për Fëmijët përgatit për të njëmbëdhjetin vit radhazi një raport monitorimi me titull “Fletore shënimesh: Cili është suksesi mesatar i shtetit në kujdesin ndaj fëmijëve?” Dhe sivjet  shteti nuk e kapërceu  notën mesatare (3)...

04.05.22 12:55 |

Sigurimi shëndetësor i refugjatëve do të merret përsipër nga shteti

Shteti të marrë përsipër sigurimin shëndetësor të refugjatëve nga Ukraina, vendosën deputetët me disa ndryshime në Ligjin për Sigurimin Shëndetësor në lexim të parë. Shuma maksimale për ndryshimet sociale pritet të arrijë në 54 milionë leva dhe një..

31.03.22 15:39 |

Shteti shkaktoi kaos në tregun e drithërave

Mënyra në të cilën po zbatohet vendimi logjik i shtetit për të garantuar furnizimin me ushqime është jashtëzakonisht kaotik dhe i papranueshëm, tha për BNR Desisllava Taneva, zëvendëskryetare e Komisionit Parlamentar të Bujqësisë dhe ish-Ministre..

09.03.22 10:27 |

Bullgaria është e hapur për të gjithë refugjatët nga Ukraina

Është absolutisht e papranueshme në shekullin e 21-të që në Evropë të fluturojnë raketat për të goditur një shteti sovran. Aktualisht nuk ka asnjë kërcënim të drejtpërdrejtë ushtarak për sigurinë e Bullgarisë. Por ka një sërë rreziqesh, tha..

24.02.22 12:48 |

Çifti presidencial Rumen Radev dhe Ilijana Jotova morën detyrën për mandatin e dytë

Presidenti Rumen Radev dhe Nënpresidentja Ilijana Jotova morën sot detyrën për mandatin e tyre të dytë, me një ceremoni zyrtare në sheshin para Katedrales Patriarkale “Shën Aleksandër Nevski”. Tradicionalisht, që nga viti 1997, kur..

22.01.22 12:35 |

Ngjarjet me adresë ballkanike

Hetojnë murgj në Aton për predikime kundër vaksinave Prokuroria në Selanik heton murgj në Malin e Shenjtë për shkak të agjitimit kundër vaksinimit kundër Covid-19, transmetoi korrespondentja e BNR-së në Greqi Katja Peeva. Ata predikuan,..

21.01.22 17:16 |

Shteti do të dëmshpërblejë edhe konsumatorët shtëpiak të gazit

Shteti do të dëmshpërblejë konsumatorët shtëpiak të gazit. Ndihma për familjet për muajin dhjetor do të jetë 26.77 leva (13.69 euro) për megavat orë, dhe për janar – 42.33 leva (21.64 euro) për megavat orë. Ndihma për biznesin për shkak të çmimeve të..

20.01.22 18:43 |

Kryeministri e përshëndeti fjalimin e Rumen Radevit në Kuvendin Popullor

“Mafia nuk duhet të ketë kontroll mbi shtetin, inovacionet duhet të jenë në fokus, ne duhet të kemi një pozitë udhëheqëse në arenën ndërkombëtare, duhet të jemi një partner i parashikueshëm - të gjithë duhet të biem dakord për gjërat që tha presidenti.”..

19.01.22 12:25 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна