Eмисия новини
от 17.00 часа

Autobusi maqedonas, në të cilin vdiqën 46 persona, ka udhëtuar me shpejtësi të madhe

Shoferi i autobusit maqedonas, në të cilin vdiqën 46 shtetas maqedonas (shumica prej të cilëve shqiptarë etnikë), pasi u përplas në autostradën “Struma” në nëntor 2021 dhe mori flakë, ka bërë të paktën dy gabime. I pari është shpejtësia e lartë,..

07.02.22 11:03 |

Ekspertët ndërkombëtarë konstatuan shkelje në zonën e aksidentit në autostradën Struma

Nga ekspertiza e gjendjes së rrugës para se të ndodhë aksidenti i rëndë me autobusin maqedonas në autostradën Struma të Bullgarisë, e kryer nga një auditim ndërkombëtar, u konstatua se parmakët e sigurisë nuk janë vendosur në përputhje me kërkesat...

02.12.21 11:18 |
Ministri maqedonas Bujar Osmani

Po vazhdon kujdesi për të mbijetuarit nga aksidenti në autostradën “Struma”

Tre mjekë ligjorë nga Instituti i Mjekësisë Ligjore në Shkup i janë bashkuar ekipit të ekspertëve në Sofje për autopsi dhe identifikimin e trupave të qytetarëve nga Maqedonia e Veriut që vdiqën në aksidentin në autostradën “Struma” , tha..

24.11.21 11:41 |

Bullgaria nderon viktimat e dy incidenteve tragjike

Sot në Bullgari është ditë zie kombëtare në kujtim të viktimave të dy incidenteve tragjike. Flamujt kombëtarë të të gjitha institucioneve shtetërore janë përgjysmuar. Më 22 nëntor 9 persona humbën jetën për shkak të një zjarri të shpërthyer në..

24.11.21 07:40 |

24 nëntori është shpallur Ditë Zie Kombëtare

Këshilli i Ministrave miratoi një vendim me të cilin shpall 24 nëntorin 2021 Ditë Zie Kombëtare në kujtim të viktimave të zjarrit që shpërtheu në azilin në fshatin Rojak, komuna Dëllgopoll, më 22 nëntor, dhe të shtetasve maqedonas që vdiqën në..

23.11.21 17:22 |

Gjatë 10 viteve të fundit më shumë se 60 000 maqedonas kanë fituar shtetësi bullgare

Në periudhën që nga 1 janari 2010 deri më 22 tetor 2020 janë parashtruar 77 829 kërkesa nga shtetasit maqedonas në Drejtorinë “Shtetësi bullgare” në Ministrinë e Drejtësisë, njoftoi një reporter i programit Horizont të BNR-së nga godina e Kuvendit..

11.12.20 19:07 |
Всички новини: днес | вчера