Eмисия новини
от 05.00 часа

Kufizimet për ballot dhe dasmat u hoqën

Bullgaria renditet e 20-ta në sëmundshmëri nga Covid-19 dhe e dyta në vdekshmëri në BE, njoftoi Ministri i Shëndetësisë në dorëheqje Prof. Kostadin Angellov në brifingun e rregullt mbi situatën epidemike. Për 14 ditët e fundit raporti "të shëruar –..

06.05.21 12:01 |

Ka mjaft shtretër për pacientët me Covid

Ka 48 000 shtretër për trajtim aktiv të Covid në Bullgari dhe ne nuk jemi të shqetësuar se shtretërit mund të mbarojnë, tha në Sliven Ministri i Shëndetësisë Kostadin Angellov. Ai do të urdhërojë që të gjithë respiratorët në spitale të zhvendosen..

26.03.21 16:24 |
Dr. Ivan Maxharov

Vaksinimi nuk duhet të ndalet për shkak të një rasti të vetëm

Nëse vazhdojmë kështu - çdo rast i vetëm të jetë një arsye për të ndaluar vaksinimin, procesi do të vazhdojë për 10 vjet. Këtë e tha për BNT Kryetari i Bashkimit të Mjekëve Bullgarë, Dr. Ivan Maxharov. Ai theksoi se pezullimi i operacioneve të..

16.03.21 11:17 |

Evidentojnë rënie në të ardhurat nga fjetjet e të huajve në Bullgari

Për fillimin e vitit 2021 u regjistrua një rënie në të ardhurat nga shtetasit e huaj me 79.4 për qind dhe nga shtetasit bullgarë me 28.6 për qind, njoftoi Instituti Kombëtar i Statistikave. Kapaciteti i shtretërve të zënë në objektet për akomodim..

11.03.21 17:49 |
Gjenerali Vencislla Mutafçijski

Rritje e shpejtë e vdekshmërisë nga Covid-19

Me 53 për qind u rrit vdekshmëria nga koronavirusi në krahasim me javën e kaluar, njoftoi në brifingun e rregullt për përhapjen e koronaviruisit gjenerali Vencislla Mutafçijski, udhëheqës i Shtabit Operativ Kombëtar. Që prej dy javëve shihet një..

11.03.21 13:29 |

24% më shumë raste të koronavirusit në krahasim me javën e kaluar

Autoritetet shëndetësore demonstruan dhe shprehën kënaqësi nga Kovid situata në vend. “ Jemi të kënaqur nga rezultatet e arritura ” deklaroi ministri i shëndetësisë profesori Kostadin Angjellov në brifingun e rregullt për shpërndarjen e..

18.02.21 14:34 |

Deri në fund të muajit priten dhe vaksinat e para kundër koronavirusit

Shtabi Operativ Kombëtar konfirmoi masat anti-epidemike të propozuara dje - lokalet e natës, restorantet dhe qendrat e mëdha tregtare të mbeten të mbyllura deri më 31 janar, fëmijët deri në klasën e 4 të kthehen në shkollë më 4 janar, si dhe..

17.12.20 15:30 |

Bullgaria është në të gjitha listat e BE-së për vaksina kundër Covid-19

Vendi ynë u përfshi në të gjitha listat e BE-së për vaksina potenciale dhe në momentin në të cilin do të ketë, ajo do të jetë furnizuar. Këtë e tha në një mbledhje pune lidhur me menaxhimin e krizës së koronavirusit Kryeministri Bojko Borisov. Ai..

17.11.20 16:15 |

Afro njëmijë veta shërohen nga koronavirusi për njëzetekatër orë

Po vihet re një tendencë e qëndrueshme për rritjen e numrit të pacientëve të shëruar-pothuajse njëmijë për njëzetekatër orë, njoftoi në brifing ministri i shëndetësisë profesor Kostadin Angjellov. Sipas tij masat e marra kundra shpërndarjes së..

12.11.20 15:27 |
Kostadin Angellov

Po përgatiten masa të reja kundër përhapjes së Covid-19

Të gjithë nxënësit në mbarë vendin në se sëmundshmëria e koronavirusit do të tejkalojë 20 për qind do të kalojnë te mësimdhënie elektronike pavarësisht në ç’klasë janë. Këtë e tha ministri i shëndetësisë Kostadin Angellov pas vizitës në Spitalin e..

10.11.20 17:11 |
Всички новини: днес | вчера