Eмисия новини
от 02.00 часа

Bullgaria punon për arritjen e nivelit të lartë të sigurisë kibernetike

Në Forumin Ndërkombëtar “Teknologji Kibernetike” në Tel Aviv të Izraelit zëvendës kryeministrja e politikës ekonomike Marijana Nikollova tha, se po krijohet një sistem bullgar për siguri kibernetike. Ajo theksoi, se prioritet për Bullgarinë është që në..

30.01.20 18:48 |

Bullgaria dhe Izraeli diskutojnë partneritetin në sigurinë kibernetike

Zëvendës kryeministrja Marijana Nikollova, e cila është kryetare e Këshillit të Sigurisë Kibernetike pranë Këshillit të Ministrave, diskutoi me drejtorin e përgjithshëm të Zyrës Kombëtare Izraelite të Sigurisë Kibernetike Igall Una, mundësitë për..

28.01.20 16:54 |

Ekspertë diskutojnë në Sofje partneritetin në sigurinë kibernetike

Sofja është mikpritësja e konferencës ndërkombëtare me temë: “Partneriteti publik-privat në fushën e sigurisë kibernetike: politikat e investimit”. Për këtë forum në kryeqytet po ndodhen sekretari i përgjithshëm i Organizatës Evropiane për Sigurinë..

10.12.19 10:02 |
Ekaterina Zaharieva

Ministrja Zaharieva do të marrë pjesë në takimin e ministrave të jashtëm të NATO-së

Zëvendës kryeministrja dhe ministre e punëve të jashtme Ekaterina Zaharieva u nis për në Bruksel ku do të marrë pjesë në takimin e ministrave të jashtëm të NATO-së. Ministrat e punëve të jashtme të 29 vendeve anëtare të Aleancës, si dhe të Republikës së..

20.11.19 10:09 |
Kryetarja e Këshillit të Sigurisë Kibernetike Marijana Nikollova

Po diskutohen sanksione më të ashpra kundër krimeve kibernetike në Bullgari

Nën udhëheqjen e Zv. Kryeministres dhe Kryetares së Këshillit të Sigurisë Kibernetike Marijana Nikollova në Sofje u zhvillua një takim kushtuar domosdoshmërinë për rritjen e ndëshkimeve dhe sanksioneve për krimet kibernetike. Në të morën..

14.10.19 17:52 |

Një konferencë në Sofje kushtuar sigurisë kibernetike në energjetikë

Në Sofje po zhvillohet konferenca me temë “Siguria kibernetike energjetike dhe urbane – Bullgari 2019” . Ministrja e energjetikës Temenuzhka Patkova shpalli në forum se ministria e saj ka përpunuar një sërë masash koordinimi ndërmjet të..

04.10.19 13:42 |
Atanas Temellkov

“Upgrade”-i i padrejtë – arsyeja për sulmin e suksesshëm të bazës së të dhënave të institucionit tatimor

“Kodi PIK, i cili i jepet secilit klient të sistemit të Agjencisë Kombëtare të të Ardhurave është mbrojtja më e dobët e mundshme”, tha kryetari i Agjencisë shtetërore “Qeverisja Elektronike” Atanas Temellkov para komisionit të përkohshëm në..

19.09.19 19:29 |

Sektori privat dhe ai shtetëror diskuton bashkëpunimin në sigurinë kibernetike

Përfaqësues të lartë të pushtetit shtetëror dhe të sektorit privat marrin pjesë në forumin që po zhvillohet në Sofje me moto “Bashkëpunimi ndërmjet sigurisë publike dhe asaj private: Roli strategjik i partneritetit publik-shtetëror për kundërvënien..

17.09.19 14:18 |
Kryeministri Borisov

Bojko Borisov: Duam një komisonar për sigurinë kibernetike dhe administrimin e teknologjive të informacionit

Bullgaria këmbëngul për siguri kibernetike dhe administrim të teknologjive të informacionit në Komisionin e ri Evropian. Këtë e deklaroi Kryeministri Bojko Borisov në një koment me rastin e një publikimi në gazetën “Politiko” se Bullgaria do një..

23.08.19 17:47 |

Arrestuan një biznesmen për sulmin kibernetik kundër sajtit të Agjencisë Kombëtare të të Ardhurave

Në aeroportin e Sofjes ishte ndaluar Ivan Todorov – pronari i firmës së sigurisë kibernetike “TAD Grup”. Ai ishte shpallur në kërkim ndërkombëtar me fletarrestim evropian në kuadrin e hetimit paragjyqësor për sulmin kundër sajtit të Agjencisë..

30.07.19 10:53 |
Всички новини: днес | вчера