Eмисия новини
от 08.00 часа

Parlamenti Evropian kërkon zgjidhje për të ruajtur lëvizshmërinë e fuqisë punëtore në BE pavarësisht kufizimeve për shkak të Covid-19

Lëvizshmëria e punëtorëve në BE të jetë më e lehtë si për punëtorin, ashtu edhe për punëdhënësin, si dhe me rregulla më të qarta që sigurojnë kushte të drejta dhe të barabarta pune. Ky qellim paraqitet në një raport përgatitur nga eurodeputeti i..

09.09.21 12:37 |

Ndryshime në legjislacionin social për 2012-ën

Që prej këtij viti nëpunësit shtetërorë në Bullgari do të kenë më pak ditë pune leje të paguar. Nga 2013-a ata do të fillojnë të paguajnë një pjesë të sigurimeve shoqërore dhe shëndetësore, shpenzime të cilat deri tani i mbulonte shteti. Për këtë çështje..

07.03.12 13:13 |

Ndryshimet në Kodin e sigurimit social

Është gati varianti përfundimtar i ndryshimeve në modelin e pensioneve në Bullgari. Me miratimin e tij do të garantohet stabiliteti financiar i sistemit të sigurimit social shtetëror, si edhe rritja graduale e pensioneve. Një nga ndryshimet parashikon..

26.10.10 13:07 |
Всички новини: днес | вчера