Eмисия новини
от 18.00 часа

Qëndisjet nga rrethi i Sofjes ruajnë njohuritë dhe mençurinë parahistorike

“Simbole parahistorike në svilenicat /kështu quhen mëngët e qëndisura/ nga rrethi i Sofjes” është një studim jashtëzakonisht interesant. Libri është në dy pjesë, autore është Julia Boeva. Ajo ka mbaruar Akademinë Kombëtare Muzikore “Panço..

21.03.21 09:45 |

Fate të shënuara ose tatuazhe për shpëtim

Ato datojnë që nga parahistoria. Më vonë trakët i përdorin si një element i detyrueshëm nga pamja e vet e jashtme. Tatuazhet, me të cilat kanë mbuluar trupin e tyre, kanë përbërë një gërshetim të ndërlikuar prej figurave gjeometrike dhe figurave..

08.11.20 08:00 |

Mbushen 30 vjet nga heqja e yllit të kuq të Shtëpisë Partiake në Sofje

Mu para 30 vitesh u hoq ylli i kuq nga piloni i Shtëpisë Partiake në Sofje. Simboli i Partisë Komuniste u hoq me ndihmën e një helikopteri në mëngjes më 4 tetor 1990 për më pak se 4 minuta.

04.10.20 12:18 |
Всички новини: днес | вчера