Eмисия новини
от часа

Muzikantët e Orkestrës Simfonike të BNR hapin sezonin e tyre të ri krijues

Orkestra simfonike e Radios Kombëtare Bullgare (BNR) hap këtë mbrëmje në sallën "Bullgaria" sezonin e radhës krijues. Nën drejtimin e kryedirigjentit të ri Konstantin Ilievski , do të debutojë me koncertin e violinës të Brahms-it, koncertmasteri i..

06.10.23 06:05 |

Maestro Najden Todorov: Njeriu kudo mund të krijojë çudira

Filarmonia e Sofjes do të mbajë një koncert në sallën e Vjenës Musikverein. Në programin e Orkestrës Simfonike Kombëtare nën drejtimin e dirigjentit Najden Todorov është suita groteske  “Xha Ganjo” nga klasiku bullgar  Veselin Stojanov dhe..

17.05.22 09:24 |

Instituti Shtetëror i Kulturës dhe Radioja Kombëtare Bullgare drejtojnë një urim muzikor me rastin e Ditës së Evropës

Himni i Evropës së Bashkuar në interpretim të Korit të Fëmijëve të Radios Kombëtare Bullgare është një mesazh special, të cilin e përcjellin Instituti Shtetëror i Kulturës pranë Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe Radioja Kombëtare Bullgare me..

09.05.22 10:30 |

120 vjet nga lindja e kompozitorit Veselin Stojanov

Më 20 prill mbushen 120 vjet nga lindja e njërit prej përfaqësuesve më të shquar të shkollës së kompozitorëve bullgarë – Veselin Stojanov .  Ai lindi në Shumen – një qytet me tradita të pasura teatrore, muzikore dhe letrare. U diplomua për..

20.04.22 11:39 |
Shtëpia “Petko Stajnov”,  në qytetin Kazanllëk

Petko Stajnov – një krijues i dhuruar me intuitë dhe largpamësi profesionale

Një nga kompozitorët më të shquar bullgarë, aktivist i palodhur shoqëror, drejtues i institucioneve muzikore dhe kulturore, Akad. Petko Stajnov mbetet në historinë tonë si kompozitor i veprave thellësisht bullgare në tingëllimin e tyre melodik dhe..

01.12.21 10:20 |

Koncert “Rapsodi” i Orkestrës Simfonike të Radios Kombëtare Bullgare do të tingëllojë në katër kontinente

Koncerti i Orkestrës Simfonike të BNR me dirigjent Mark Kadin do të transmetohet nga Aleanca Globale e Mediave “Euroradio” në Evropë, Azi dhe Amerikë. Ngjarja është më 18 qershor,në sallën e kryeqytetit “Bëllgaria”. Për adhuruesit e muzikës nga e..

13.06.21 08:15 |

Pianistë dhe violinistë bullgarë ekzekutojnë Beethovenin

Viti 2020 i cili kaloi nën shenjën e 250 vjetorit nga lindja e kompozitorit Ludwig van Beethoven solli shumë çaste të shkëlqyera me krijimtarinë e tij, i cili na la si trashëgimi vepra të shumta marramendëse dhe realizoi një farë ure nga Klasicizmi..

16.12.20 07:10 |

“Kënga lavdëruese” për anëtarësinë e Bullgarisë në Bashkimin Evropian

Filarmonia e Sofjes do të shënojë me një koncert special përvjetorin e dhjetë nga aderimi i Bullgarisë me Bashkimin Evropian. Më 19 janar, ditën e enjte, në sallën Bullgaria do të ketë shfaqje violinistja me famë botërore Klara – Xhumi Kang me violinën..

19.01.17 12:23 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна