Eмисия новини
от 14.00 часа

Propozojnë zgjatje të masave për të ruajtur punësimin

Masa 60 : 40 për të ruajtur punësimin në pandemi do të zgjatet nga 1 prill deri më 31 maj, parashikon qeveria, njoftoi BNR. Propozimi do të diskutohet me bizneset dhe sindikatat në kuadrin   e Këshillit Kombëtar për Bashkëpunim Trepalësh në 15..

11.03.21 14:33 |

Protestë e radhës e punonjësve mjekësorë

Punonjësit mjekësorë në Bullgari protestuan herën e radhës para Ministrisë së Shëndetësisë në Sofje. Ata ngulin këmbë për paga më të larta, që të mos ketë nevojë që të punojnë në dy ose tri vende dhe një infermiere të mos duhet të kujdeset për 50..

01.03.21 15:41 |

70% e punonjësve në distancë nuk duan të kthehen në zyrë

Pritet zhvillimi i një diskutimi të ri serioz - rreth kthimit të njerëzve në mjedisin e zakonshëm të punës. Ashtu siç ishte i vështirë kalimi nga puna në zyrë në punë në distancë, do të jetë e vështirë të adaptohemi përsëri në mjedisin tradicional..

24.02.21 09:53 |

Bullgaria ishte ekonomike në shpenzimet antikrize

Në vitin 2020, Bullgaria ndërmori politika antikrize me vlerë 6.7 për qind të PBB-së së vendit për vitin 2019. Shpenzimi mesatar evropian është 14.3 për qind. Këtë e tregon një analiz e Institutit për Studime Sociale dhe Sindikale të Konfederatës..

19.02.21 15:14 |

Ndryshimet në ligj do të rregullojnë aksidentet në punë nga shtëpia

Ndryshimet legjislative do të rregullojnë aksidentin e punës në shtëpi. Kjo u njoftua nga Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Denica Saçeva gjatë kontrollit parlamentar. “Sindikatat dhe punëdhënësit po bëjnë presion për rregulla kur njerëzit..

19.02.21 14:17 |

Bullgarët mbeten me pagë më të ulët minimale në BE

Në vitin 2020, paga minimale në Bullgari ishte 1.87 euro në orë, e cila është më e ulëta në BE. Të dhënat nga Instituti Evropian i Sindikatave për pagat më të ulëta ligjore në vendet evropiane tregojnë se vetëm në Maqedoninë e Veriut paga është më..

06.02.21 11:55 |

Kriza e Covid-19 i detyroi sindikatat dhe punëdhënësit të kërkojnë një ndihmë afatgjatë nga shteti

Që nga fillimi i pandemisë dhe bllokimi botëror, me fjalë të tjera nga marsi i këtij viti, tensioni rreth ruajtjes së jetës njerëzore dhe të shëndetit, i solli dëme të papara ekonomisë. Ato prekën në mënyrë të drejtpërdrejtë ose të tërthortë  pothuajse..

31.12.20 08:05 |

Sindikatat ngulin këmbë për një rregullore për punën në distancë në Kodin e Punës

Sindikatat ngulin këmbë për një rregullore për punën në distancë në Kodin e Punës Sindikata e Konfederatave të Sindikatave të Pavarura në Bullgari (KNSB) kërkoi rregulla të reja për punën në distancë gjatë pandemisë. Ajo paraqiti një projekt për..

23.12.20 14:41 |

Për jetë normale në Bullgari janë të domosdoshme 627 leva për njeri

Rreth 300 000 vende pune janë të ruajtura që nga fillimi i vitit tek ne në sajë të masave dhe skemave, të lidhura si marrëveshje midis partnerëve social për periudhën mars-tetor sivjet. Pavarësisht nga kjo, 103 000 vende pune janë të humbura. Më..

30.11.20 06:20 |

Sindikata policore ngriti një tendë protestuese para parlamentit

Sindikata më e madhe policore ngriti një tendë protestuese dhe rregulloi një ekspozitë para godinës së parlamenti. Shkak është rritja e kërkuar e pagave me 30 për qind. Fotografitë paraqesin situata ku shihet se policët gjithashtu janë në vijën e..

17.11.20 13:24 |
Всички новини: днес | вчера