Eмисия новини
от 19.00 часа

Partia Socialiste Bullgare nuk pranon përmendjen e Konventës së Stambollit në rezolutën e PE

Në pozitën e Këshillit Kombëtar të Partisë Socialiste Bullgare (PSB) në opozitë cilësohen si të papranueshme apelet për ratifikimin e Konventës së Stambollit në rezolutën e Parlamentit Evropian për superioritetin e ligjit tek ne. PSB e konsideron..

11.10.20 15:56 |

Bullgaria në pritje të raportit të Komisionit Evropian për sundimin e ligjit

Komisioni Evropian do të  paraqesë raportet për sundimin e ligjit në të gjitha vendet-anëtare sipas mekanizmit të ri horizontal pas kolegjiumit të komisionarëve sot, njoftoi korrespondentja e Radios Kombëtare Bullgare në Bruksel Angjelina Piskova, duke..

30.09.20 13:38 |
Krasimir Cipov

Në projektin për Kushtetutë të re pushteti i kryeprokurorit është më e kufizuar

Sipas tekstit të propozuar lidhur me sistemin gjyqësor kryeprokurori nuk do të ketë pushtet të tepruar . Këtë e tha në një intervistë për BNR Krasimir Cipov zëvendës kryetar i grupit parlamentar të partisë GERB. Ai saktësoi se bëhet fjalë për..

24.08.20 17:16 |

Falja e dënimeve bëhet publike

Nga fillimi i muajit të ardhshëm informacioni për faljen e dënimeve në Bullgari do të publikohet në faqen e Presidencës . Për këtë qëllim Komisioni i Faljes pranë presidentit të vendit aplikon një sistem elektronik të menaxhimit të veprimtarisë së tij...

11.11.13 12:43 |
“Qytetarët e kanë fjalën!” – iniciativa e presidentit Rosen Plevneliev për dialog aktiv me qytetarët.

Rosen Plevneliev: “Rezultatet nga reforma gjyqësore duhet të jenë të dukshme për qytetarët”

Presidenti Rosen Plevneliev shqyrtoi me qytetarët reformën në sistemin e drejtësisë në Bullgari. Aktiviteti u zhvillua nën moton “Një sistem efektiv dhe i drejtë gjyqësor”. Ky është takimi i dytë nga iniciativa e kreut të shtetit “Dialog me qytetarët”. I..

24.10.13 11:54 |

Kryeprokurori i ri për problemet në sistemin gjyqësor

Kryeprokurori i ri Sotir Cacarov dha konferencën e vet të parë të shtypit mbi problemet në Prokurori dhe zgjidhjen e tyre. Mes tyre është dhe procesin gjyqësor për mashtrime me para në kuadër të programit paraaderues SAPARD, që po vërehet posaçërisht nga..

01.02.13 10:13 |
Sotir Cacarov: “Kemi shumë punë për të bërë...”

Sotir Cacarov është kryeprokurori i ri i Bullgarisë

Z. Sotir Cacarov është kryeprokurori i ri i Bullgarisë. Ai do ta mbajë postin e lartë në sistemin penal në vazhdim të 7 vjetëve. Para se ta zinte atë, magjistrali top bëri betimin e tij gjatë ceremonisë solemne në Sofje. “Betohem në emër të popullit të..

11.01.13 12:11 |
Kryeprokurori i ri i Bullgarisë, z. Sotir Cacarov ngulmon mbi një model të ri të akuzimit shtetëror.

Bullgaria ka kryeprokuror të ri

Këshilli i Lartë i Drejtësisë zgjodhi kryeprokurorin e ri të Republikës së Bullgarisë. Mandati i akuzuesit numër një është 7 vjet, pa të drejtë për një zgjedhje të dytë. Siç pritej ky është favoriti i partisë qeveritare GERB, z. Sotir Cacarov. Kryetari i..

21.12.12 12:46 |
Komisioni për Çështjet Ligjore dëgjon në një mbledhje të hapur në sallën plenare kandidatët për anëtarë të Këshillit të Lartë të Drejtësisë nga kuota e Kuvendit Popullore. Në fotografinë kryetarja e Komisionit, znj. Iskra Fidosova.

Zgjedhja e Këshillit të Lartë të Drejtësisë – garanci për transparencë

Filloi dëgjimi nga Komisioni Parlamentar për Çështjet Ligjore i kandidatëve për anëtarë të Këshillit të ri të Lartë të Drejtësisë në Bullgari. Për herë të parë marrja në pyetje transmetohet onllajn, kurse zgjedhja garanton një transparencë optimale. Theksi..

11.09.12 10:55 |

Nga Brukseli rekomanduan se vullneti politik për reforma të mbështetet me veprime

Pas pranimit të Bullgarisë dhe të Rumanisë në Bashkimin Evropian gjatë vitit 2007, të dyja vendet janë nën vërejtjeje të vazhdueshme për politikën në fushën e drejtësisë dhe të rendit të brendshëm. Kjo praktikë e Komisionit Evropian ka për qëllim të mund t’i..

21.07.11 11:37 |
Всички новини: днес | вчера