Eмисия новини
от 09.00 часа

Alpha Research: 6 ose 7 parti politike hyjnë në parlamentin e ardhshëm

6 deri në 7 parti mund të kapërcejnë pragun prej 4%, por asnjë forcë politike nuk do të jetë afër shumicës parlamentare. Këtë e tregon një studim i agjencisë sociologjike "Alpha Research", kryer me mjete të agjencisë, në prag të zgjedhjeve..

01.04.21 11:25 |

Regjistrimi kombëtar do të fillojë më 7 shtator

Qeveria rinovoi datat për regjistrimin e popullsisë dhe fondin e banesave në Bullgari, njoftoi qendra e shtypit pranë kabinetit. Numërimi do të fillojë në orën 0.00 në 7 shtator 2021 dhe do të përfundojë në 20.00 në 3 tetor 2021. Regjistrimi..

24.03.21 18:39 |

Sipas 62.8 për qind të bullgarëve vaksinimi do të na rikthejë te jeta normale

Në sfondin e pandemisë së pashueshme dhe numrit vazhdimisht në rritje të njerëzve të infektuar me koronavirus në Bullgari, 40.6 për qind e bullgarëve e pranojnë vaksinimin si diçka e afërt dhe e pashmangshme për ta, e cila mund t’i kthejë ata në..

24.03.21 13:34 |

70% e punonjësve në distancë nuk duan të kthehen në zyrë

Pritet zhvillimi i një diskutimi të ri serioz - rreth kthimit të njerëzve në mjedisin e zakonshëm të punës. Ashtu siç ishte i vështirë kalimi nga puna në zyrë në punë në distancë, do të jetë e vështirë të adaptohemi përsëri në mjedisin tradicional..

24.02.21 09:53 |

Katër parti po dalin për parlamentin e ri

Katër formacione politike sigurisht po hyjnë në parlamentin e ardhshëm dhe tre të tjerë kanë mundësi për pjesëmarrje në të. Të dhënat janë nga sondazhi i fundit i agjencisë “Afis”, i kryer me fonde të veta, në periudhën 12-17 Shkurt midis 1000..

21.02.21 18:03 |

Gallup International: Në shoqëri dominon një dëshirë abstrakte për ndryshim

Mocioni i mosbesimit i qeverisë i parashtruar nga Partia Socialiste Bullgare për shkak të rrëzimit të politikës për mjedisin dhe ujërat që shkaktoi krizë uji në një sërë qytetesh të vendit, miratohet nga shumica e shoqërisë. Faji kryesor për krizën..

22.01.20 13:26 |
Pamje nga Sofja

Vlerësime kontradiktore të kryeqytetasve për Sofjen dhe për kryetaren e Bashkisë së Sofjes Jordanka Fandëkova

Të dhënat e “Gallup International” prej një sondazhi ndër popullsinë e moshës mbi 18 vjeçe të Bashkisë së Sofjes për tema aktuale sociale dhe politike tregojnë se 46% e të intervistuarve mendojnë se Sofja zhvillohet më tepër keq, ose shumë keq gjatë disa..

27.08.19 12:50 |

Sondazhi i parë për naftë dhe gaz rreth qytetit Silistra nuk dha rezultatin e kërkuar

Shpimi i parë për naftë dhe gaz rreth qytetit Silistra në bregdetin bullgar të Detit të Zi është i pasuksesshëm. Në fund të muajit mars kompania “Shel Interneshënël Eksplorejshën end Divelëpmënt Italia S.P.A.” në të cilën një pjesë prej 50% ka..

19.07.19 13:24 |

I pyesin bullgarët jashtë shtetit çfarë mund t’i kthejë në Bullgari

Agjencia “Market Links” dhe organizata joqeveritare “Lëvizja për kauzën kombëtare” organizojnë një sondazh ndër bullgarët, që jetojnë jashtë shtetit. Sondazhi do të zhvillohet me ndihmën e vullnetarëve në ditën e zgjedhjeve evropiane në rajonin e pikave..

15.05.19 15:54 |
Всички новини: днес | вчера