Eмисия новини
от 15.00 часа

Mungesa e mjekëve dhe infermiereve - një problem kronik në kujdesin shëndetësor

Mbi 500 mjekë largohen nga Bullgaria për vit. Rreth Covid krizës dhe presionit mbi sistemin shëndetësor mungesa e punonjësve shëndetësorë arriti pikën e vet kritike. Statistika është më shumë se tronditëse - nëpër spitale mungojnë 470 mjekë dhe 26..

28.07.21 09:57 |

Bullgaria është lidere e BE-së për nga numri i grave në sektorin IT

Numri i specialistëve në sektorin bullgar të teknologjive të informacionit dhe komunikimit u rrit në vitin e krizës 2020 me 2.1 mijë veta, sipas të dhënave të Eurostat. Kështu, numri i përgjithshëm i të punësuarve në këtë fushë u rrit në 103.3..

24.07.21 10:05 |

U sigurua besueshmëria e makinave zgjedhore

Makineritë për zgjedhjet e ardhshme të parakohshme parlamentare më 11 korrik kaluan testet dhe inspektimet e nevojshme, të cilat konfirmuan sigurinë e tyre. Këtë enjoftoi Krasimir Simonski, kryetar i Agjencisë Shtetërore “Qeveri Elektronike”, para..

06.07.21 16:09 |

Bullgaria është e parafundit për nga inovacionet në BE

Bullgaria mbetet midis vendeve të BE të identifikuara si “novatorë në zhvillim”. Në të avancimi është minimal, sipas raportit vjetor të BE-së për inovacionin. Vendi është në vendin e parafundit përpara Rumanisë. Bullgaria merr vlerësime të..

27.06.21 07:20 |

Pneumologët paraspitalorë kërkuan shtojcë si mjekë të linjës së parë

Specialistët në sëmundjet e mushkërive në Bullgari nga kujdesi paraspitalor apelojnë që të njihen si mjekë të linjës së parë. Ata janë kategorik se puna e tyre është shumë e rrezikshme pasi ekzaminojnë dhjetëra pacientë me komplikime të..

24.03.21 11:37 |

Maroku përmes syve të një gruaje bullgare - një vend ekzotik me shumë mundësi për turizëm dhe punë

Afrika është një botë, e panjohur për ne, drejt së cilës bullgarët rrallë hedhin vështrim, kur planifikojnë një pushim jashtë shtetit. E zgjedhin adhuruesit  e aventurave dhe të natyrës ekzotike. Pavarësisht dhe gjithnjë e më pak, në kontinent..

23.01.21 12:25 |

Telemjekësia mjekon nga distanca dhe kursen kohë dhe para

Tregu bullgar gjithnjë e më shumë hapet për mundësitë e diagnostikimit, kontrollimit të gjendjes shëndetësore dhe mjekimit online. Për këtë arsye edhe sigurimi i kujdesit shëndetësor nga distanca i quajtur telemjekësi, bëhet një rrugë shpëtimi në..

09.06.20 12:17 |

Shteti stimulon kthimin e specialistëve bullgarë nga jashtë

Shteti është gati që nga viti 2020 t'u paguajë për një vit deri në 600 euro në muaj të gjithë bullgarëve të cilët kthehen nga jashtë për të punuar në Bullgari. Kushti është të prezantojnë kontratë me punëdhënës. Nuk është e domosdoshme që puna të gjendet..

15.11.19 19:08 |
Всички новини: днес | вчера