Eмисия новини
от 04.00 часа
Kostadin Angellov

Urdhra të Ministrit të shëndetësisë në lidhje me zgjatjen e gjendjes së jashtëzakonshme epidemike

Me urdhër të ministrit të shëndetësisë nga 1 tetori për personat që mbërrijnë në Bullgari nga Ukraina kërkohet dokument për rezultat negativ nga PCR test. Me një urdhër tjetër të ministrit të shëndetësisë lejohet zhvillimi i garave sportive në..

30.09.20 15:32 |
Krasen Kralev

Përgatitet hapja e sallave sportive për publikun

Po përgatitet dokumentacioni kështu që nga 1 tetori spektatorët të mund të asistojnë në kampionatet në të mbyllur. Këtë e njoftoi ministri i sportit Krasen Krallev i cili para pak kohe u shërua nga Covid-19. Ai frekuentoi Ekspozitën Sportive..

24.09.20 16:16 |

Deri 4 mijë veta publik në kampionatin e brendshëm të futbollit

Ndeshjet futbollistike të kampionatit të brendshëm të Bullgarisë do të luhen me publikë deri në 4000 veta edhe gjatë shtatorit. Kjo theksohet në një urdhër të ministrit të sportit Krasen Kralev në kontekstin e zgjatjes së masave kundërepidemike në..

02.09.20 18:18 |

Aleksandër Baçev fluturon mbi ujë me kitesurf dhe ëndërron për medalje olimpike

Njerëzit me frymë kërkuese dalin për të gjetur shufra prej floriri, pendë të strucit dhe vogëlsira të tjera, por shumë pak mes tyre orë të tëra qëndrojnë në ndonjë plazh që të presin erën. Njerëzit të cilët kërkojnë erën me durim ulen në rërë, por..

08.08.20 05:10 |
Vitosha

Festa Verore Vitosha mbledh adhuruesit e malit

Megjithë shirat e dendura edicioni i gjashtë i Festës Verore Vitosha mblodhi në një vend adhuruesit e sportit dhe malit. Më se 200 veta morën pjesë në garat e vrapimit malor dhe çiklizmit malor.

19.07.20 14:42 |

Të rinjtë bullgarë më aktivë në ushtrimin e sporteve janë ata në moshë 14 - 17 vjeç

81% prej të rinjve bullgarë në moshë mes 14 dhe 17 vjeç stërviten aktivisht, tregon studimi i agjencisë “Trend” i porositur nga Ministria e Rinisë dhe Sportit. 57% prej fëmijëve në moshë 5-13 vjeç gjithashtu praktikojnë ndonjë sport dhe ¼ prej tyre..

24.06.20 10:28 |

Pas 15 qershorit sporti bullgar do të zhvillohet me aktivitetin e plotë

Ministri i rinisë dhe i sportit Krasen Krallev tha, se sporti bullgar në kohë të afërte do të rivendosë tërë veprimtarinë. Bullgaria ishte ndër të parët të cilët aplikuan masa të rrepta kundër epidemisë dhe prandaj është ndër vendet më pak të prekura nga..

07.06.20 16:02 |

Lejuan zhvillimin e garave sportive para publikut

Që nga 10 qershori mund të zhvillohen të gjitha aktivitetet sportive në ambient të hapur para publikut. Edhe për to është në fuqi kushti për 30% mbulim të kapacitetit të vendeve për shikues dhe të pranishmit duhet të qëndrojnë në distancë të paktën 1,5..

03.06.20 20:19 |
Ministri Krasen Kralev

Ministri Krasen Kralev: Rimëkëmbja e ekonomisë sportive duhet të jetë prioritet i BE-së

Rimëkëmbja e ekonomisë sportive është një përgjegjësi e madhe për të gjitha shtetet anëtare të BE-së. Ajo duhet të jetë ndër prioritetet e BE-së dhe të jetë e përkrahur me mjetet e fondeve evropiane. Këtë e deklaroi Ministri i Rinisë dhe Sportit..

02.06.20 19:55 |

Paraqitën iniciativën “Bëj sport me Presidentin”

Mungesa e aktivitetit fizik ndër njerëzit e rinj në Bullgari po shndërrohet në një sfidë gjithnjë e më të rëndësishme të botës moderne, tha Presidenti Rumen Radev gjatë paraqitjes së ueb-platformës së iniciativës kombëtare “Bëj sport me..

01.06.20 12:00 |
Всички новини: днес | вчера