Eмисия новини
от 00.00 часа

Rritje rekorde e pacientëve me Covid-19 dhe e vdekjeve

Një rritje rekorde e pacientëve të sëmurë nga koronavirusi gjatë 3 ditëve të fundit me 220 të prekur në çdo 100 mijë veta dhe një rritje e madhe e rasteve me vdekje me rreth 50% - këto të dhëna u parashtruan në brifingun e Ministrisë së Shëndetësisë...

29.10.20 14:34 |
Spitali në qytetin Popovo

Rritje e radhës e rasteve të reja të Covid-19

Gjatë 24 orëve të fundit në Bullgari janë regjistruar 2 760 raste të reja të Covid-19 . Nga 9 946 PCR testet 27.7% janë pozitive . Në vend të parë për nga numri i të infektuarve është rrethi i Sofjes – 1075, pas kësaj radhiten Plovdivi –..

29.10.20 09:56 |

Rekord i ri negativ për Covid-19 gjatë 24 orëve të fundit

Një rekord të ri negativ konstatoi Portali Unik Informativ Kombëtar gjatë 24 orëve të fundit. Nga 7 659 teste të bëra 2 243 janë ato pozitive, ose 29.29% , që është rekord si numër dhe përqindje. Më shumë janë të infektuarit në Sofje – 913, në..

27.10.20 08:38 |

14.5% janë të infektuarit me Covid-19 nga 2 257 teste të realizuara

Gjatë 24 orëve të fundit në Bullgari janë regjistruar 327 raste të reja të Covid-19 . Nga 2 257 PCR testet 14.5% janë pozitive . Në spital mjekohen 2036 veta, 146 prej të cilëve janë në repartet intensive. Të shëruarit janë 122, ndërsa të..

26.10.20 08:50 |

Bullgarët janë për ndërlidhjen e mjeteve evropiane me sundimin e ligjit

78% e bullgarëve janë të mendimit se aksesi tek fondet evropiane duhet të ndërlidhet me superioritetin e ligjit , tregon studimi sociologjik i Kantar për Parlamentin Evropian, transmetoi BTA. 43% e bullgarëve e përkrahin plotësisht rregullën,..

20.10.20 15:34 |

Gjysma e sofjanasve banojnë afër parqeve

53% e banorëve të Sofjes banojnë afër vendeve të përshtatshme për shëtitje, tregon një studim ndërkombëtar ndër 1000 qytete në botë i Institutit për Transport dhe Zhvillim (ITDP) në Nju Jork, njofton “Dnevnik”. Studimi i ITDP i rendit qytetet..

18.10.20 11:40 |

Një antirekord i ri – 819 janë rastet e reja të të infektuarve me COVID-19, 350 – të shëruarit

819 janë të infektuarit me koronavirus gjatë 24 orëve të fundit nga 5 898 PCR teste të realizuara, tregon Sistemi Unik Informativ. Këto janë 13.89% prej të testuarve, që gjithashtu është një përqindje e lartë. Numri total i të infektuarve me..

15.10.20 09:55 |

13.5% e PCR testeve në Bullgari gjatë 24 orëve janë pozitive

785 janë testet pozitive në Bullgari që u regjistruan gjatë 24 orëve të fundit nga gjithsej 5 819 PCR teste të realizuara, ose 13.49% e testeve kanë rezultuar pozitive. Më shumë janë të infektuarit në Sofje – 259, në Plovdiv – 87 dhe në..

14.10.20 08:38 |

Ulje në tregtinë me BE-në dhe me vende të treta

Gjatë periudhës janar – korrik 2020 eksporti i mallrave nga Bullgaria për BE-në është ulur me 6.5% në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit 2019 dhe është me përmasë rreth 20.5 mlrd leva /10.5 mlrd euro/. Partnerët kryesorë tregtarë të Bullgarisë..

12.10.20 13:01 |

7.6% prej PCR-testeve janë pozitive, më shumë janë rastet në Sofje

283, ose 7.62% janë rastet e reja të Covid-19 në Bullgari prej 3 713 PCR testeve të bëra. Më shumë janë rastet në Sofje – 62, në Plovdiv – 40 dhe në Bllagoevgrad – 24, tregojnë të dhënat e Portalit Unik Informativ. 10 veta kanë vdekur, në..

06.10.20 09:49 |
Всички новини: днес | вчера