Eмисия новини
от 11.00 часа

Një platformë do të sigurojë akses tek shkollat e larta bullgare

Ministri i Arsimit Krasimir Vëllçev ia propozoi qeverisë Programin Kombëtar “Popullarizimi i arsimit të lartë bullgar dhe lehtësimi i aplikimit të personave me prejardhje bullgare, që banojnë jashtë shtetit.” Nëpërmjet platformës elektronike..

02.02.21 12:22 |

Universiteti i Ruses është gati të presë më shumë se 3000 studentë të rinj

Gjatë vitit 2020 të kaluar Universiteti i Ruses “Angjell Kënçev” ka grumbulluar një përvojë serioze në mësimin elektronik. Kjo i jep bazë që për vitin e ardhshëm shkollor të pranojë më shumë se 3000 studentë  të mbështetur nga shteti për mësim të..

30.01.21 06:15 |

Universitetet bullgare bëhen gjithnjë e më të dukshme në tregun për arsim të lartë

Arsimimi në shkollat më të larta prestigjioze, njëkohësisht në shtete të ndryshme nga Bashkimi Evropian tanimë është fakt. Kjo është e mundur, në sajë të iniciativës “Universitete Evropiane”, të përpunuar bashkërisht nga shkollat e larta, organizatat..

11.01.21 13:33 |

Bullgaria dhe jeta akademike përmes vështrimit të studentëve nga jashtë

Edhe në vitin në të cilin mijëra rezervime turistike nga jashtë u anuluan për shkak të rrezikut nga shpërndarja e koronavirusit, vendi ynë mbeti një destinacion tërheqës për njerëzit e rinj, të cilët vijnë këtu, që të grumbullojnë dije në degë të ndryshme..

05.11.20 06:10 |

Shpallën klasifikimin e kandidatëve për studentë jashtë Bullgarisë për shkallën master

Ministria e Arsimit shpalli klasifikimin e parë të kandidat-studentëve bullgarë që jetojnë jashtë Bullgarisë, si dhe të shtetasve të Maqedonisë së Veriut, të cilët do të bëjnë studime pë shkallën Master pasi kanë mbaruar arsimin e tyre të lartë në..

20.10.20 16:00 |
Studentët para Rektoratit të Universitetit të Sofjes

Protesta antiqeveritare në Bullgari po përgatitet për “Kryengritjen e Madhe Popullore – 5”

Në ditën e 99-të të protestave antiqeveritare në Bullgari para “Kryengritjes së Madhe Popullore – 5” dorëheqja e Kryeministrit dhe e Kryeprokurorit u kërkua edhe nga studentët. Ata u mblodhën para Rektoratit të Universitetit të Sofjes..

15.10.20 10:14 |

Me prani fizike ose online – viti akademik në universitete filloi

Një vit të ndryshëm akademik fillojnë universitetet në Bullgari. Për herë të parë fushatat e kandidat-studentëve u zhvilluan në një mjedis nga larg, kurse pasi evituan sfidat të punojnë krejtësisht në një mjedis të tillë nga larg, menaxherët e shkollave..

01.10.20 14:34 |

Arsimi jashtë shtetit mbetet një mundësi për sukses për mijëra bullgarë

Masat restriktive për kufizimin e infektimit nga koronavirusi në të gjithë botën i detyruan milionë turistë të mbeten në shtëpi sivjet, por u treguan të pafuqishme përpara dëshirës së shumë bullgarëve të rinj të nisen dhe të mësojnë në shkollat e larta..

30.09.20 07:05 |

5% më pak kandidatë për studime jashtë shtetit

Presim që këtë vit nga 5000 deri në 5500 bullgarë ta vazhdojnë arsimin e tyre të lartë jashtë, në përputhje me rregullat e universiteteve dhe të shteteve përkatëse, ku janë regjistruar. Shumica e shteteve dhe universiteteve perëndimore..

28.09.20 13:58 |

Studentët e komunitetit shqiptar të diasporës në Bullgari me mundësi për bursa studimi në Shqipëri

Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Bullgari informon se me vendim të Qeverisë shqiptare jepen 2 bursa studimi për 2 studentë bullgarë, shtetas bullgarë, me origjinë shqiptare për vitin akademik 2020-2021. Bursa e studimit përfshin mbulim..

23.09.20 08:37 |
Всички новини: днес | вчера