Eмисия новини
от 03.00 часа

Ministria e Kulturës lëshon para për studimin dhe konservimin e kalasë në baskinë Tvërdica

Mbeturinat nga kalaja-qytet Verdica, në tokën e Tvërdicës (në pjesën Qendrore të Bullgarisë Jugore) do të studiohen dhe do të konservohen, njoftoi Agjencia Telegrafike Bullgare. Për këtë qëllim, Ministria e Kulturës i ofron 18 000 leva /afro 9 000 euro/..

02.08.20 06:05 |

Fondi “Tuk-Tam” dërgon të rinj për të mësuar jashtë

Fondi për bursa i shoqatës “Tuk-Tam” i krijuar nga bullgarë me përvojë jashtë shtetit do t’u sigurojë bursa me përmasë rreth 5 mijë euro bullgarëve të rinj , që të vazhdojnë arsimin e tyre me magjistraturë në ndonjë universitet të huaj. Kushti..

03.06.20 09:37 |

Mbushen 60 vjet nga fillimi i arkeologjisë nënujore në Bullgari

Gjatë muajit gusht të vitit 1959 në rajonin e kepit Kaliakra në Detin e Zi u zhvillua një ekspeditë, e cila konsiderohet si fillimi i arkeologisë nënujore në Bullgari. Me rastin e përvjetorit të 60-të të kësaj ngjarjeje Agjencia Telegrafike Bullgare..

28.08.19 14:47 |

Prof. Emilija Çengellova: Çdo një bullgar i katërt punon në ekonominë e zezë

Nga 25 deri në 30 për qind prej të gjithë bullgarëve marrin pjesë në ekonominë e zezë, tregon një studim i Akademisë Bullgare të Shkencave. Sipas shkencëtarëve sa më pak e zhvilluar është një ekonomi, kaq më shumë premisa ka për aplikimin e praktikave të..

24.04.19 11:19 |
Mbeturinat e një anijeje me vela nga Epoka Osmane (shekulli 18), që shtrihen në një thellësi prej 301 metrash para Bregdetit Jugor të Detit të Zi

Deti i Zi na tregon pak nga pak sekretet e veta

Bullgaria kufizon në lindje me Detin e Zi. Prandaj nuk është e rastit se ka kaq shumë legjenda kushtuar detit. Sipas një prej tyre ai e ka këtë emër për shkak të anijembytjeve të shumta. Çfarë misteresh i mbulojnë ujërat e Detit të Zi? Këtë pyetje e..

18.04.19 15:08 |
Всички новини: днес | вчера