Eмисия новини
от 04.00 часа

Tavani i subvencionit – pikë kontestuese në negociatat në sektorin “Bujqësia”

Në kuadrin e negociatave rreth programit të kabinetit eventual të koalicionit me mandatin e formacionit “Po e vazhdojmë ndryshimin”, mbi temën “Bujqësia pjesëmarrësit ranë dakord për nevojën për të rritur kontrollin mbi prodhimin e ushqimit, për të..

24.11.21 18:34 |

Industria kërkoi ndihmë energjetike

Asociacioni i Kapitalit Industrial në Bullgari i kërkoi qeverisë një masë afatshkurtër për të siguruar mbështetje energjetike për biznesin bullgar. Industria po kërkon kompensim për energjinë elektrike të konsumuar në periudhën nga 1 tetori 2021 deri më..

21.09.21 12:32 |

A po vjen fundi i kafshëve virtuale për të cilat merren para reale

Jo më pak se 120 mijë  janë delet dhe dhitë virtuale, për rritjen e të cilëve merren subvencione, por realisht nuk ka kafshë të tilla nëpër ferma. Akoma gjatë verës nga Shoqata Kombëtare e Mbarështimit të Deleve dhe të Dhive llogaritën se në këtë..

19.11.20 07:05 |

Prodhimi i frutave dhe i perimeve në Bullgari është jashtëzakonisht i pamjaftueshëm

Bullgaria është e njohur me frutat dhe perimet e veta të shijshme të cilat i lind toka jonë. Traditat në kopshtarinë bullgare i kanë dhënë bazë këtij sektori në një sërë vendesh të tjera evropiane. Por del se në ditët tona prodhimi i frutave dhe i..

15.10.20 07:05 |
Всички новини: днес | вчера