Eмисия новини
от 22.00 часа

Bullgaria me masa të pamjaftueshme kundër shkeljeve të të drejtave të njeriut

Autoritetet në Bullgari "kanë ndërmarrë hapa për të ndjekur penalisht dhe ndëshkuar zyrtarët që kanë shkelur të drejtat e njeriut, por veprimet janë të pamjaftueshme," thuhet në raportin vjetor të Departamentit të Shtetit të SHBA-së mbi gjendjen e..

31.03.21 09:50 |

Disa nxënës bullgarë nga Sofja u dekoruan me çmim si aktivistë për të drejtat e njeriut

Tre nxënës nga Sofja u dekoruan si aktivistë për të drejtat e njeriut. Rusllan Kapisëski, Dimitër Damjanov dhe Andrej Rajçev morën çmimin e madh “Kamera etike” për video-tregimin e tyre “Njerëzit në gjendje të rëndë”, transmetoi BTA. Në një..

17.10.20 15:04 |
Presidenti Rumen Radev

Ligjëratë e Presidentit Rumen Radev për vlerat njerëzore dhe sundimin e ligjit

Liria, demokracia dhe të drejtat e njeriut janë qëllimet kryesore të qytetërimit evropian. Duhet të njohim se ato nuk aplikohen në mënyrën më të mirë, tha Presidenti bullgar Rumen Radev në një ligjëratë para Organizatës Evropiane për të Drejtën..

15.10.20 10:37 |
Godina e MPJ-së në Sofje

MPJ: Të drejtat e shtetasve bullgarë do të jenë të kufizuara pjesërisht vetëm gjatë gjendjes së jashtëzakonshme

Bullgaria ka informuar zyrtarisht Këshillin e Evropës për gjendjen e jashtëzakonshme të shpallur në Bullgari më 13 mars 2020, për Ligjin për masat dhe veprimet gjatë kohës së gjendjes së jashtëzakonshme, si dhe për ndryshimet në Ligjin për shëndetin që..

04.04.20 14:30 |
Ekaterina Zaharieva

Mbledhja e Mekanizmit Kombëtar Koordinues për të Drejtat e Njeriut

Institucionet bullgare punojnë aktivisht kundër antisemitizmit, ksenofobisë, diskriminimit dhe mungesës ës tolerancës. Këtë e tha zëvendës kryeministra dhe ministre e punëve të jashtme Ekaterina Zaharieva në kohën e kryesisë së mbledhjes së VII-të të..

14.01.20 16:23 |
Kryetar i Komitetit bullgar të Helsinkit Krasimir Kënev.

Të drejtat e njeriut në Bullgari

Të gjithë njerëzit kanë lindur të lirë dhe të barabartë për nga dinjiteti dhe të drejtat. Nën këtë moto në gjithë botën shënohet Dita ndërkombëtare e të drejtave të njeriut. Qëllimi është t’i jepet fund diskriminimit ndaj të ndryshmëve prej nesh, diskriminim..

11.12.09 10:40 |
Всички новини: днес | вчера