Eмисия новини
от 19.00 часа
Marijana Nikollova

Mbeten çadrat dhe shezlongjet falas në plazh

Praktika për çadrat dhe shezlongjet falas nga viti i kaluar është e mirë dhe funksionon dhe do të zbatohet edhe këtë vit. Kjo u deklarua nga Zëvendëskryeministrja në dorëheqje Marijana Nikollova për bTV. Biznesi i detit tashmë po përgatitet për..

15.04.21 12:18 |

Radio Bullgaria – 85 vjet

Më 25 janar 1935 Mbreti Boris III nënshkroi një dekret me të cilin transmetimet e radios u bënë pronë e shtetit dhe disa muaj më vonë lindi ideja që Radio Sofja të përgatiste programe në gjuhë të ndryshme. Kështu, më 16 shkurt 1936, u transmetuan radio..

16.02.21 08:05 |

Të huajit me qëndrim afatgjatë në Bullgari mund të vaksinohen kundër Covid-19

Në vitin 2021 të huajit me qëndrim të vazhdueshëm në Bullgari mund të vaksinohen kundër Covid-19 Kjo u vendos nga Parlamenti me ndryshimet në Ligjin për Masat dhe Veprimet gjatë Gjendjes së Jashtëzakonshme të votuara në leximin e dytë, të..

12.02.21 15:50 |

Të huajit riorientohen drejt pronësive të paluajtshme në qytetet Varna dhe Burgas

Anglezët dhe rusët shesin në masë pronat e tyre për pushime në vendbanimet e vogla në bregdetin tonë verior dhe jugor të Detit të Zi, duke u riorientuar drejt banesave në qytetet e mëdha, si Varna dhe Burgas, bëri të ditur për “Radio Varna” Kalojan..

08.02.21 13:14 |

Pa karantinë për bullgarët dhe të huajit me qëndrim të përhershëm pas hyrjes në Bullgari po të kenë PCR test negativ

Që nga 2 shkurti deri më 30 prill shtetasit bullgarë dhe të huajit me qëndrim të përhershëm ose të vazhdueshëm, si dhe anëtarët e familjeve të tyre, të cilët nuk kanë paraqitur PCR test negativ, të bërë jo më vonë se 72 orë para hyrjes në vend,..

01.02.21 19:17 |

Vlogeri britanik Jamal - Bullgaria më ndihmoi të bëhem një njeri më i mirë

Çdo gjë ka rastisur në mënyrë fare spontane. Përpara 3 vjetëve, në bazë të këshillës së dhënë nga një shok i tij, Rhyes Douglas viziton qytetin Plovdiv. Ai është një nomad digjital nga Britania e Madhe , jeton aty ku do dhe punon në distancë. Ai thotë se..

21.01.21 07:15 |

Takime të paharrueshme 2020: Bullgaria përmes syve të të huajve

Çfarë është që të jesh i huaj në Bullgari? Me çfarë sfidash përballen të huajt me qëndrim të përhershëm në vendin tonë, çfarë u mungon nga kultura e tyre amtare dhe si i përshtaten realitetit bullgar? Gjatë vitit të paparashikueshëm 2020 që po ik,..

30.12.20 06:15 |

Gjuha është një pengesë për punësimin e punëtorëve të huaj në Bullgari

Pengesa gjuhësore dhe mungesa e informacionit mbi të drejtat e punës dhe të sigurimeve shoqërore në një gjuhë tjetër përveç bullgarishtes janë ndër problemet kryesore në punësimin e punëtorëve në Bullgari nga vendet jashtë BE-së. Këtë e tregon një..

28.12.20 11:43 |

Të rinj nga katër kontinentet do të recitojnë vjersha bullgare në ditën e Krishtlindjes

Mariano nga Peruja ëndërron që ndonjë ditë të vendoset në bregdetin bullgar të Detit të Zi. Kurse Lara nga Portugalia ka dëshirë të marrë pjesë në leksionet në ndonjë universitet bullgar. Por, që të mund të lëvizin planet e veta që të dy kanë nevojë prej..

22.12.20 07:10 |

Kush, ku dhe si mund të kërkojë ndihmë në rast infektimi me Covid-19?

Kush, ku dhe si mund të kërkojë ndihmë në rast infektimi me Covid-19? Çdo shtetas i huaj në vendin tonë që ndjen simptoma të ngjashme me infeksionin e koronavirusit mund të kërkojë menjëherë kujdes mjekësor. Në spitalet e Republikës së Bullgarisë nuk..

14.12.20 14:45 |
Всички новини: днес | вчера