Eмисия новини
от 19.00 часа

Pas Covid-19: Vështirë do të hapemi drejt të afërmve, sepse grumbulluam frikësime të shumta

Më të vetmuar, më të vëmendshëm në lidhjet emocionale, por akoma të përgjëruar  për intimitet. Pasojat e dukshme dhe traumat nga largimi njëri nga tjetri na shtyjnë të drejtojmë pyetje të shumta. Sa gjatë pas  kulmit të verës do të mbajmë..

15.07.21 12:07 |

Vullnetarët dhurojnë ushqim për 1300 njerëz në nevojë pranë një spitali të Sofjes

Për më shumë se një vit gati 1300 njerëz merrnin ushqim falas çdo muaj pranë harkut të Spitalit Aleksandrovska në Sofje. “Ideja kryesore ishte të mblidheshin njerëz të gatshëm për të ndihmuar të moshuarit e sëmurë dhe të vetmuar”, tha Dejan..

02.05.21 16:37 |

Që nga 1 maji pa “korridor” për pazar për njerëzit e moshuar

Nga e shtuna, 1 maj, kërkesa për dyqanet ushqimore për të siguruar një "korridor" për pazar për të moshuarit nga 8.30 në 10.30 është hequr. Kjo thuhet në urdhrin e Ministrit të Shëndetësisë nga sot, 29 prill. Gjatë majit po rimëkëmbet edhe..

29.04.21 16:07 |

Përfundoi vaksinimi në azile

197 veta u vaksinuan kundër koronavirusit në azilet në Sofje, njoftoi Bashkia e Kryeqytetit. Të imunizuarit janë njerëz të moshuar ose nëpunës në gjithsej shtatë institucione sociale. Njerëzit, të cilët në këtë etapë nuk dëshirojnë të..

30.01.21 13:01 |

Vaksinimi i të moshuarve lejon masa më liberale kundër Covid-19

Organizimi i mirë i imunizimit masiv kundër Covid-19 lejon masa më liberale. Këtë mendim e shprehu para BNR-së dr. Stojço Kacarov, kryetar i Këshillit Drejtues të Qendrës për Mbrojtjen e të Drejtave në Shëndetësi. Sipas tij plani i vaksinimit..

12.01.21 12:58 |

Zemrat na shpien – fushatë e cila ngroh zemrat e të moshuarve të vetmuar

“Nuk ka gjest më të bukur sesa të japësh nga  yti për të varfërit sepse është e lehtë që të jesh i mirë, ndërsa e mira është ngjitëse!” Me këtë apel emocionues Moto Klubi “Vokil” në qytetin bregdetar Varna u bëri thirrje bashkëqytetarëve të..

19.12.20 08:05 |

Shqyrtohen masa antikovid për njerëzit e moshuar

Ministri i shëndetësisë profesor Kostadin Angellov ripohoi, se për shkak të përhapjes së koronavirusit shqyrtohen masa suplementare për mbrojtjen e njerëzve të moshuar. Në një intervistë për Nova TV kryeinspektori shëndetësor shtetëror Angell..

09.10.20 14:17 |

Kurban Bajrami – kohë për bamirësi dhe falje

Myslimanët në Bullgari festojnë Kurban Bajramin. Kjo është një nga festat më të mëdha myslimane, e cila lidhet me fuqinë e besimit dhe shënohet me flijimin e një kafshe si shprehje të mirënjohjes ndaj të Plotfuqishmit. Simbolizon kokë uljen,..

31.07.20 06:55 |

Kryqi i Kuq i Bullgarisë shpërndaj ushqime

Nga data 8 deri më 16 prill më se 1 mijë banorë të Sofjes do të marrin pako individuale me 16 lloje produktesh ushqimore. Pakot janë kryesisht për njerëz të moshuar mbi 65 vjeç që jetojnë veçmas dhe pa të afërm dhe janë në listat e Agjencisë për Ndihmë..

08.04.20 07:51 |
Всички новини: днес | вчера