Eмисия новини
от 11.00 часа

Zemrat na shpien – fushatë e cila ngroh zemrat e të moshuarve të vetmuar

“Nuk ka gjest më të bukur sesa të japësh nga  yti për të varfërit sepse është e lehtë që të jesh i mirë, ndërsa e mira është ngjitëse!” Me këtë apel emocionues Moto Klubi “Vokil” në qytetin bregdetar Varna u bëri thirrje bashkëqytetarëve të..

19.12.20 08:05 |

“Shtigjet drejt lirisë” i çojnë të rinjtë pa prindër drejt një jete të pavarur

Çdo vit pasi arrijnë moshën madhore të rinjtë largohen nga qendrat e strehimit të tipit familjar dhe format e tjera të kujdesit alternativ në Bullgari, të detyruar të fillojnë një jetë plotësisht të pavarur. Por ndryshe nga bashkëmoshatarët e tyre, ata..

11.11.20 06:10 |
Pamje nga qyteti Goce Dellçev

Kufizim i lëvizjes së të rinjve të moshës deri në 18 vjeç në bashkinë e Goce Dellçevit

Në bashkinë e Goce Dellçevit, Bullgari Jugore, që ndodhet afër Greqisë, të rinjtë e moshës deri në 18 vjeç nuk mund të dalin nga shtëpia nga 21.00 e mbrëmjes deri në orën 06.30 të mëngjesit. Masa është në fuqi për 14 dirë. Të rinjtë do të mund të..

21.10.20 10:52 |

Programi i ri operativ “Resurse Njerëzore” e vë theksin te punësimi dhe arsimimi në fushën digjitale

Për shkak të pandemisë së Covid-19 varianti i ri programit operativ “Resurse njerëzore” përqendrohet te tregu i punës dhe arsimimi në fushën digjitale, bëri të ditur reporterja e BNR-së Cvetelina Stojanova. Programi operativ u është drejtuar..

05.10.20 13:54 |
Presidenti Rumen Radev

Dorëzuan çmimet e Dukës së Edinburgut

Është me rëndësi që t’u besojmë të rinjve, deklaroi në Svishtov Presidenti Rumen Radev. Në shtëpinë-muze “Aleko Konstantinov” ai bashkë me Nënpresidenten Ilijana Jotova dhe Ambasadorin e Britanisë së Madhe Rob Dixon dekoruan nxënës bullgarë, të..

25.09.20 18:43 |
Andon Balltakov

Drejtori i Radios Kombëtare Bullgare Andon Balltakov: BNR nuk është agjenci shtetërore

Drejtori i përgjithshëm i Radios Kombëtare Bullgare (BNR) Andon Balltakov shpalli se nëpërmjet tij nuk janë bërë prova për ndikime politike mbi radion publike. Para ekspozitës rinore “Kosherja e Karrierës” në Sofje Balltakov deklaroi..

17.09.20 18:47 |

Banka Botërore: Po ulet cilësia e arsimit bullgar

Ulje e cilësisë së arsimit te ne gjatë dekadës së fundit – këtë konstatim e bëri Banka Botërore në aktualizimin e fundit të Indeksit të Kapitalit Njerëzor. Indeksi prognozon se çfarë është shansi i një fëmije ta zhvillojë potencialin e tij dhe të..

17.09.20 13:59 |

Regjisori Galin Stoev: Modeli i shtetit tonë është i gabuar

Një bullgar në Francë, jo thjesht një aktor në një skenë të huaj, por drejtor i Teatrit Kombëtar Dramatik në qytetin Tuluza. Këtë pozicion prestigjioz prej 3 vjetëve e zë regjisori bullgar Galin Stoev. Akoma gjatë zënies së këtij posti Stoev..

01.09.20 09:32 |

Viti i ri shkollor fillon me aksione speciale kundër tregtarëve të drogës

Me rastin e fillimit të vitit të ri shkollor në tërë vendin do të zhvillohen operacione të mëdha policore nën udhëheqjen e prokurorisë kundër përhapjes së narkotikëve në rajonet e shkollave. Shkaku është se përdoruesit e drogës janë kryesisht të..

23.08.20 15:00 |
Ambasadorja e Holandës në Bullgari Bea ten Tusscher

Ambasadorja e Holandës: Po besoj në brezin “Erasmus”

“Po e shoh se si në Bullgari rritet një brez i ri, i cili duket në një shkallë të madhe si moshatarët e tyre në Vendet e Ulëta. E quaj brezin “Erasmus” të rinj, të cilët mund të udhëtojnë, e njohin botën, flasin në gjuhë të huaja, kanë bërë..

20.08.20 17:56 |
Всички новини: днес | вчера