Eмисия новини
от 14.00 часа
Dr. Ivan Maxharov

Vetëm 20% e mjekëve bullgarë janë imunizuar kundër Covid-19

Mjekët në Bullgari janë një nga shtresat kryesore që janë skeptikë për vaksinimin dhe nuk e bindin popullsinë për të vaksinuar. Është e papranueshme që vetëm 20% e mjekëve të jenë imunizuar. Këtë e tha në një intervistë për BNR Dr. Asparuh Iliev,..

22.06.21 12:53 |

Ministri i Shëndetësisë mbyll Shtabin e Vaksinimit

Shtabi Kombëtar i Vaksinimit kundër koronavirusit do të mbyllet, sepse i ka përmbushur qëllimet e vendosura dhe në vend të tij do të krijohet një Këshill Konsultativ për Vaksinimin, njoftoi Ministri i Shëndetësisë dr. Stojço Kacarov. Organi i..

21.06.21 14:25 |

Nuk ka presion për vaksinimin e personelit

Vaksinimi është plotësisht vullnetar dhe nga punëdhënësit nuk kërkohet ta vaksinojnë stafin e tyre dhe të bëjnë presion në këtë drejtim. Këtë e deklarojnë nga Ministria e Turizmit për shkak të interpretimeve të iniciativës për vendosjen e stikerit..

14.06.21 13:56 |

Certifikatat e vaksinimit kundër Covid-19 të lëshuara deri më tani do të ribotohen

Të gjitha certifikatat e vaksininimit kundër Covid-19 të lëshuara deri më tani do të ribotohen. Këtë e shpalli Ministri i Shëndetësisë Dr. Stojço Kacarov përpara televizionit Bulgaria On Air. Ribotimi është i domosdoshëm në lidhje me formatin e..

27.05.21 14:49 |
Prof. Mira Kozhuharova

Epidemiologja Prof. Kozhuharova do të këshillojë Ministrin e Shëndetësisë

Mira Kozhuharova do të bëhet një këshilltare zyrtare e Ministrit të përkohshëm të Shëndetësisë Dr. Stojço Kacarov, tha ajo për bTV. Profesori nuk e sheh nevojën për një ndryshim në masat anti-epidemike në këtë fazë, sepse ato janë adekuate. "Pasi..

26.05.21 11:38 |

Numri i të sapo infektuarve me Covid-19 ra nën 100

Gjatë 24 orëve të fundit 81 raste të reja të koronavirusit janë identifikuar nga 6716 testet e kryera, sipas të dhënave të Portalit të Unifikuar të Informacionit. Mostrat pozitive janë 1%. Numri më i lartë i të sapo infektuarve është në Sofje -..

24.05.21 10:26 |

Pothuajse 1 mln janë të vaksinuarit kundër Covid-19

877 janë rastet e reja të koronavirusit, ose 6.6% të 13 190 testeve të kryera gjatë 24 orëve të fundit, sipas Portalit të Unifikuar të Informacionit. Përsëri, numri më i madh i të sapo infektuarve është në Sofje - 182, pasuar nga Varna - 77, Plovdiv -..

12.05.21 08:40 |
Богдан Кирилов

Korridoret e gjelbra të vaksinimit po mbeten

274 000 doza të vaksinës Covid-19 të Pfizer mbërritën në Bullgari më 10 maj. Vetëm në maj furnizimet e 4 vaksinave do të jenë 2 milion. 2.5 milion doza të tjera priten në qershor, njoftoi reporterja e BNR Milla Mlladenova. Korridoret e gjelbra..

10.05.21 11:51 |
Bojko Borisov

Korridoret e gjelbra të imunizimit mbeten edhe pas 9 majit

Më shumë se 270 000 vaksina të reja kundër koronavirusit do të mbërrijnë më 10 maj, në mënyrë që korridoret e gjelbra të vaksinimit të vazhdojnë të punojnë, dha urdhër Kryeministri Bojko Borisov. Gjatë një takimi pune me Ministrin e Shëndetësisë,..

07.05.21 14:27 |
Prof. Kostadin Angellov

Prof. Kostadin Angellov: Deri në fund të gushtit i heqim maskat

Në një brifing në Plovdiv Ministri i Shëndetësisë në dorëheqje prof. Kostadin Angellov shprehu kënaqësi për ritmin e vaksinimit. "Këtë javë arritëm të bëjmë 100 vaksina, 20% më shumë sesa gjatë javës së mëparshme," tha ai. Sipas tij, regjistri..

01.05.21 14:47 |
Всички новини: днес | вчера