Eмисия новини
от 17.00 часа

Qeveria e përkohshme zëvendësoi drejtuesit e Agjencisë Kombëtare të të Ardhurave dhe Agjencisë së Doganave

Drejtuesit e Agjencisë Kombëtare të të Ardhurave dhe Agjencisë Doganore Rumen Specov dhe Pavell Tonev u liruan nga detyra. Në vend të tyre u emëruan Boris Mihajllov dhe Pavell Gerenski. Sipas informacioneve nga shërbimi i shtypit të qeverisë,..

05.08.22 15:07 |

ShBA: Bullgaria tërheq me krah të lirë pune, por korrupsioni është një problem

Bullgaria është ndër vendet me fuqinë punëtore më të lirë në Bashkimin Evropian, me taksë të ulët dhe të fiksuar korporatave dhe tatim mbi fitimin. Kjo e bën atë një destinacion tërheqës për shumë investitorë me kosto më të ulët biznesi. Sidoqoftë,..

23.07.21 19:11 |

Fillon Bazari Pranveror i Librit

Nga 31 maj e deri më 6 qershor, hapësira para Pallatit Kombëtar të Kulturës do të bëhet një vend mikpritës për adhuruesit e letërsisë së vlefshme. Hapja e Pazarit Pranveror të Librit do të kalojë nën moton “Nëntë për qind TVSH mbi librat për një..

31.05.21 10:40 |
fushata e të ardhurave

Fillon fushata e tatimit mbi të ardhurat personale

Që sot fillon fushata e tatimit për të ardhurat e personave fizikë, të marra gjatë vitit 2020, rikujtojnë nga Agjencia Kombëtare e të Ardhurave. Deklarimi bëhet ose në rrugë elektronike – përmes kodit identifikues personal, ose me nënshkrim..

11.01.21 11:47 |

Më 11 janar fillon fushata tatimore

Fushata tatimore për vitin 2021 fillon më 11 janar. Atëherë do të mund të parashtrohen edhe deklaratat për të ardhurat e personave fizikë në zyrat e Agjencisë Kombëtare të të Ardhurave, transmetoi BTA. Që nga marsi 2021 Agjencia Kombëtare e të..

31.12.20 16:35 |

Biznesi është kundër ndryshimit të sistemit tatimor

Nuk duhet të ndryshohet sistemi funksionues fiskal, i cili siguron një buxhet të balancuar, deklaroi Dhoma Tregtare Industriale Bullgare me rastin e propozimit të Konfederatës së Sindikatave të Pavarura /KNSB/ për reformë tatimore. Në këtë situatë..

30.09.20 13:51 |

A do të shpëtojë TVSH-ja e pakësuar degët nga falimentimi

Në sfondin e protestave antiqeveritare, kabineti pakësoi përkohësisht nga 20 deri më 9% normën e tatimit për verën dhe për birrën në lokale. Motivi i grupeve parlamentare të “Patriotëve të Bashkuar” dhe “Volja”, të cilat e parashtruan këtë kërkesë, qe..

04.08.20 13:34 |
Presidenti Radev

Presidenti bëri thirrje për ndryshimin e politikës tatimore

Investimi në pikat shtetërore të karburantit në kushte të paqarta nuk mund të garantojë rentabilitet. Ky hap tregon se shteti nuk ia del mbanë në luftën me kartelet e lëndëve djegëse dhe në sigurimin e një mjedisi efektiv të konkurrencës së lirë,..

27.05.20 12:45 |

Shpenzimet e bullgarëve shtohen

Në periudhën e viteve 2010 – 2019 më se dy herë u rritën shpenzimet e bullgarëve për shëndetësi dhe për transport. U trefishuan shpenzimet për tatimet dhe për sigurimet sociale. Këtë e tregon statistika kombëtare. Vjet mesatarisht për frymë të familjes..

14.04.20 16:51 |
Bojko Borisov

Nuk do të rriten tatimet për biznesin

Kryeministri Bojko Borisov deklaroi, se nuk do të ketë ndryshim në politikën tatimore të Bullgarisë. Në një ceremoni të dorëzimit të çmimeve “Zoti dhe Zonja Ekonomi” për vitin 2019 ai theksoi, se qeveria harxhon në mënyrë të arsyeshme në kushtet e borxheve..

13.11.19 16:13 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера