Eмисия новини
от 03.00 часа

Gati 2300 nënshkrime në mbështetje të Termocentralit “Marica Lindje 2” dhe “Miniera Marica Lindje”

Gati 2300 nënshkrime në mbështetje të Termocentralit “Marica Lindje 2” dhe “Miniera Marica Lindje” u mblodhën në Jamboll. Peticioni kundër mbylljes së kompleksit javën e dytë nënshkruhet në tetë qytete në Bullgarinë Juglindore. Organizatorët e fushatës..

17.08.21 20:39 |

Termocentralet kërcënojnë burimet ujore të Bullgarisë

Burimet ujore në pellgun e pjesës lindore të lumit Marica janë rrezikuar për shkak të sasive të mëdha të ujit, që përdoren për ftohje në energjetikë, paralajmëron   raporti i “Greenpeace” dhe i shkencëtarëve nga Universiteti “Lajden” në Holandë. Zona e..

08.07.21 15:01 |

Sindikatat e Termocentralit “Marica Lindje 2” po përgatitin protestë

Sindikatat nga Termocentrali shtetëror me qymyr “Marica Lindje 2”paralajmërojnë se së shpejti mund të organizojnë protesta dhe greva për të mbrojtur funksionimin e centralit. Në një letër të hapur, ata shprehën shqetësimin në lidhje me transferimin..

01.06.21 18:28 |

Ambientalistët: Qeveritarët e ardhshëm duhet të kenë një vizion konkret për menaxhimin e resurseve ujore

Pas më pak se dhjetë vjetësh bota do të përballet me një mungesë globale të ujit dhe pandemia po e komplikon problemin, paralajmëron raporti vjetor i UNESCO-s, botuar me rastin e Ditës Botërore të Ujit 22 Marsit. Aktualisht rreth 2 miliardë njerëz..

22.03.21 11:31 |

BE nuk ka caktuar afat për mbylljen e termocentraleve në qymyrgur

BE nuk i vendos kërkesë Bullgarisë të mbyllë termocentralet në qymyrgur. Kërkesa është të ulet prodhimi i energjisë elektrike, e cila gjeneron emetime. KE theksoi, se këto kapacitete mund të mbështeten nga shtetet anëtare deri në 2025. Pas kësaj..

10.09.20 17:26 |

Çmimi i korrentit për familjet rritet me afro 3 për qind

Që nga data 1 korrik mesatarisht me 3 për qind rritet çmimi i korrentit për familjet. Në vend të uljes së parashikuar rregullatori energjetik rriti çmimin për shkak se edhe firmat më të vogla do të blejnë rrymë elektrike nga tregu i lirë. Çmimi..

01.07.20 18:48 |

Harku elektrik në energjetikën bullgare

Energjetika bullgare prapë është në qendrën e vëmendjes së forcave politike, organizatave profesionale, mediave dhe opinionit shoqëror. Kryeminist ri Bojko Borisov është kundër “Marrëveshjes së Gjelbër” të BE-së dhe është për ruajtjen e..

14.02.20 13:53 |
Termocentrali

Për shkak të çmimeve të larta biznesi kërkon dorëheqje në energjetikë

Shoqatat e biznesit në Bullgari kërkojnë dorëheqje në Holdingun Energjetik Bullgar, Termocentralin “Marica-Iztok 2” dhe Bursën Energjetike për shkak të çmimeve të larta të korrentit në tregun e lirë. Energjia elektrike për industrinë në..

11.02.20 10:18 |

Punëdhënësit dhe sindikatat së bashku kundër termocentraleve amerikane

Para pak kohe Kryeministri Bojko Borisov deklaroi se e ardhmja e centraleve të qymyrit nuk është e mirë, sidomos tani, kur Komisioni Evropian miratoi planin për “Evropën e Gjelbër”. Pozita e publikuar e përbashkët para tri ditësh e punëdhënësve dhe..

13.12.19 15:55 |

Sofja do të marrë nga 94 milionë euro për termocentral për djegien e mbetjeve komunale

Komisioni Evropian ka ndarë 94 milionë euro për ndërtimin dhe eksploatimin e një centrali për prodhim të energjisë elektrike dhe të energjisë së ngrohjes, të marrë nga mbetjet shtëpiake në Sofje , të cilat nuk janë të përshtatshme për riciklim ...

25.11.19 16:45 |
Всички новини: днес | вчера