Eмисия новини
от часа

Shtetasit e BE do të mund të hyjnë në Greqi edhe me një test negativ antigjeni

Nga sot, 19 qershor, të gjithë qytetarët, të cilët arrijnë nga të ashtuquajturat “vende të gjelbra”, përfshirë Bullgarinë (https://reopen.europa.eu/en) , pavarësisht nga lloji i transportit, do të mund të hyjnë në Greqi po të prezantojnë një..

19.06.21 06:05 |

Testet për Covid-19 në greqisht vendosën turistë bullgarë nën një karantinë 10-ditore

Shtetas bullgarë që ktheheshin nga një udhëtim i organizuar në Greqi u vunë nën karantinë 10 ditore për shkak të testeve për Covid -19 në gjuhën greke të cilat ata i paraqitën para autoriteteve shëndetësore në pikën kufitare “Kullata”. Këtë e..

25.05.21 17:14 |

Hyrja në Bullgari – me certifikatë, PCR test negativ, ose dokument se personi e ka kaluar Covid-19

Nga nesër, lejohet trajnimi në qendrat arsimore në një distancë fizike prej të paktën një metër e gjysmë. Është e detyrueshme mbajtja e maskave dhe dezinfektimi çdo orë. Kjo u njoftua nga Ministri i Shëndetësisë në dorëheqje Kostadin Angellov, bëri..

23.04.21 16:41 |

Do të testojnë nxënësit për përhapjen e Covid-19

Ministrat e shëndetësisë dhe arsimit shqyrtuan me përfaqësues të organizatave të prindërve çështje të lidhura me planet për testimin e fëmijëve për Covid-19 me teste të shpejta të antigjenit. Qëllimi i testimit është që "të bëhet një..

11.02.21 10:10 |

Testi i antigjenit nuk mund të zëvendësojë testin PCR

Nëse më 11 shkurt shifrat për incidencën 14-ditore të Covid-19 janë nën 200 për 100 mijë banorë, ne nuk do të kërkojmë masa të reja. Sistemi i kujdesit shëndetësor mund të përballet me këto numa, tha Ministri i Shëndetësisë Prof. Kostadin Angellov..

09.02.21 15:18 |

Nuk do të zëvendësojnë PCR testet në kufi me teste të shpejta të antigjenit

Në pritje të një vale të re të tretë të koronavirusit, Kryeinspektori Shtetëror i Shëndetit Doc. Angell Kunçev shpjegoi për BNT se shumë shpesh pandemitë ndodhin në dy ose tri valë. Kjo u vërejt në gripin e shpendëve dhe të derrave, si dhe në gripin..

05.02.21 11:52 |

Organizatat turistike deshën anulimin e testeve PCR

Për të shpëtuar të punësuarit në turizëm, Bordi Kombëtar i Turizmit dhe Dhoma Turistike Bullgare shpresojnë që të rishikohet kërkesa për test të detyrueshëm PCR për turistët që hyjnë në vend nga BE dhe vendet e treta. Përndryshe, hotelet janë të..

26.01.21 18:33 |
Ministri Angellov

Mësuesit do të testohen me teste antigjeni për Covid-19

Mund të ketë ndryshim të masave anti-epidemike jo më herët se shkurti, tha Ministri i Shëndetësisë Kostadin Angellov gjatë pranimit të vaksinave të para kundër Covid-19 nga prodhuesi “Moderna”. Do të analizojmë se çfarë është sëmundshmëria reale..

13.01.21 16:36 |

Të mbërriturit nga Britania e Madhe testohen me test antigjeni në aeroport

Në Aeroportin e Sofjes u ul avioni i parë me bullgarë nga Britania e Madhe, pasi u hoq ndalesa dyditore për fluturime nga Ishulli për shkak të shtamit të ri të Covid-19 . Të gjithë që mbërrijnë nga Ishulli duhet të testohen me një test të..

24.12.20 15:08 |

Testet e shpejta të antigjenit barazohen me PCR testet

Me urdhër të Ministrit të Shëndetësisë Kostadin Angellov testet e shpejta të antigjenit shtohen si kriter laboratorik në diagnostikimin e Covid-19. Personat me test pozitiv antigjeni do të evidentohen si raste të konfirmuara të Covid-19 në Portalin..

22.12.20 18:53 |
Всички новини: днес | вчера