Eмисия новини
от 20.00 часа

KE pret rritje të produktit të brendshëm bruto të Bullgarisë në vitin 2021

Për shkak të pandemisë Covid-19, ekonomia e Bullgarisë u tkurr me 4.2 për qind në vitin 2020. Investimet ranë ndjeshëm në gjysmën e parë të vitit për shkak të pasigurisë së lartë ekonomike. Importet gjithashtu u tkurrën - me 6.6 për qind. Këtë..

12.05.21 15:14 |

Rimëkëmbje e pjesshme e ekonomisë nga ky vit është e mundshme në kushte të caktuara

Pas vitit në të cilin fjala më shpesh e përdorur ishte Covid-19, ndërsa ministritë përkatëse në të gjitha sektorët ndanin mjete të konsiderueshme në mbështetjen e tyre, është koha të përpiqemi të bëjmë një vlerësim të periudhës së kaluar. Përkundër..

22.03.21 07:15 |

Banka Evropiane për Rindërtimin dhe Zhvillimin parashikon tkurrje të ekonomisë bullgare

Ekonomia bullgare do të tkurret me 5 për qind gjatë vitit 2020. Këtë e parashikon Banka Evropiane për Rindërtimin dhe Zhvillimin. Ka mundësi që gjatë vitit 2021 të shënohet rimëkëmbje, por gjithçka varet nga lehtësimi i masave kundër Covid-19 dhe..

13.05.20 10:23 |
Икономика надолу

Ekonomia bullgare do të tkurret me 7.2 për qind gjatë vitit 2020

Ekonomia bullgare do të tkurret me 7.2 për qind gjatë vitit 2020 parase të rimëkëmbet me 6 për qind në vitin 2021, parashikon Komisioni Evropian. Bilanci pozitiv i jashtëm dhe fiskal i Bullgarisë para Covid-19 do të ndihmojë këtë rimëkëmbje pas goditjes..

06.05.20 13:39 |
Всички новини: днес | вчера