Eмисия новини
от 19.00 часа

Prodhuesit e trëndafilave do të marrin përkrahje për shkak të efektit të Covid-19

Një prej sektorëve më të prekur në bujqësi deri në momentin e tanishëm është prodhimi dhe përpunim i trëndafilit dhe ai duhet të përkrahet. Këtë e tha Ministrja e Bujqësisë Desiallava Taneva në një takim me prodhuesit e trëndafilave në qytetin Klisura..

12.06.20 18:48 |

3000 tonë trëndafila janë mbledhur nga fillimi i fushatës së mbledhjes

Më 21 maj 2020 në katër qarqe të vendit – Plovdiv, Pazarxhik, Stara Zagora dhe Sliven prej 4 600 hektarëve të mbjellë me trëndafila vajdhënëse janë mbledhur 3 mijë tonë. Në të njëjtën kohë vitin e kaluar sasia e trëndafilave të mbledhur ka qenë 1000..

30.05.20 11:46 |

Pandemia kërcënon dhe prodhimin e trëndafilave në Bullgari

Muaji maj është një muaj festiv për të gjitha rajonet , në të cilat rritet trëndafili vajdhënës. Kjo mënyrë jetese po provon vështirësi serioze në kushtet e pandemisë. Fermat e trëndafilave tek ne janë të shumta, por sivjet lulet mund të mbeten të..

15.05.20 17:29 |

Gjatë mbledhjes së trëndafilave do të kontrollojnë cilësinë e bimëve

Gjatë kohës së fushatës së mbledhjes së trëndafilave Ministria e bujqësisë për herë të parë do të fillojë identifikimin e trëndafilave  vajdhënës në Bullgari. Do të kontrollohet lloji i bimëve dhe do të regjistrohen të gjitha sipërfaqet e mbjella me..

08.05.20 12:35 |

Mbledhja e trëndafilave do të jetë sfida e parë për bujqësinë

Ministrja e bujqësisë Desisllava Taneva u bëri thirrje prodhuesit bujqësorë të deklarojnë paraprakisht në Zyrat e Punësimit nevojat e tyre për punëtorë për mbledhjen e rendimentit. Ajo tha se mbledhja e trëndafilave gjatë muajit tjetër do të jetë..

08.04.20 14:50 |
Всички новини: днес | вчера