Eмисия новини
от 15.00 часа

Pandemia ndryshoi procesin arsimor

Kaluan më shumë se 600 ditë që nga fillimi i pandemisë së Covid-19. Një kohë e cila ndryshoi krejtësisht mënyrën tonë të jetesës, na bëri më të tjetërsuar dhe të vetmuar se kurrë. Frika nga mbijetesa ndikoi edhe në jetën tonë të përditshme, duke..

12.01.22 07:15 |

Studentët festojnë sot, por këmbëngulin për forma të reja organizimi të procesit mësimor

Rreth 200 mijë persona studiojnë në 52 universitete në qindra specialitete në vendin tonë. Dhe siç e dikton tradita - 8 dhjetori është një ditë feste. Një historik i vogël i festës Ideja për të pasur një festë të veçantë në Bullgari,..

08.12.21 13:05 |
Universiteti Agrar në Plovdiv

Në Plovdiv hapet qendra bullgaro-kineze për trajnimin bujqësor

Një qendër trajnimi bullgaro-kineze hapet në Universitetin Bujqësor në Plovdiv. Qëllimi i projektit, i quajtur LuBanWorkshop, është të promovojë bashkëpunimin midis universiteteve dhe bizneseve bujqësore midis Kinës dhe vendeve të Evropës Qendrore..

15.10.21 17:22 |

“Koshere karriere” në Sofje si një pasqyrë të tregut të punës në kushtet e koronavirust

IT specialistë, menaxherë të marketingut, punonjës në kompani të jashtme dhe konsulentë në fushën e biznesit dhe të financave – janë   ndër kuadrot më të kërkuara në tregun e punës për momentin. Këtë e tregon një anketimi i Radio Bullgarisë bërë..

14.09.21 12:46 |

Rifilluan stërvitjet ushtarake në Shablla në Detin e Zi

Filloi pjesa e dytë e stërvitjes ushtarake në poligonin kundërajror në Shablla. Në manovra marrin pjesë edhe 3 aeroplanë gjuejtës MiG-29 nga Serbia. Qitja luftarake do të kryhet nga njësitë e raketave kundërajrore të Forcave Tokësore dhe Forcave..

08.09.21 10:14 |

Nxënësit do të mësojnë nga distanca si zgjidhja e fundit

Ministria e Arsimit përpiloi variante për të frekuentuar shkollat ​​dhe kopshtet si pjesë e valës së katërt të pritshme të Covid-19. Propozohet që t’i nënshtrohen trajnimit në internet vetëm si mjeti i fundit, vetëm nëse numri i të infektuarve..

18.08.21 17:32 |

Kurse të gjuhës bullgare për të huajt fillojnë në qytetin bregdetar Varna

Departamenti i Mësimit të Gjuhëve të Huaja dhe Kualifikimit Pasuniversitar i Universitetit të Lirë “Çernorizec Hrabër” në Varna fillon kurse të gjuhës bullgare për të huajt. Ata që përfundojnë me sukses trajnimin do të jenë në gjendje të vazhdojnë..

12.08.21 18:18 |
Georgi Panajotov

Do të lexojnë të dhënat e “kutisë së zezë” të aeroplanit të rënë MiG-29 në Rusi

Të dhënat e “kutisë së zezë” të aeroplanit të rrëzuar MiG-29 do të shkarkohen në një laborator rus të Korporatës “MiG”, njoftoi Ministri i përkohshëm i Mbrojtjes Georgi Panajotov. Kutia, së bashku me përfaqësues të Prokurorisë Ushtarake,..

01.07.21 10:31 |

"Gratë për bletët" – një projekt ekologjik ndërkombëtar përfshin dhe Bullgarinë

Bullgaria është një nga 5 shtetet në botë, të cilat do të marrin pjesë në një projekt të UNESKO-s për  trajnimin e zonjave të angazhuara në bletari. Programi “Gratë për bletët” nis më 21 qershor në Francë, në territorin e NJË rezervati biologjik në..

11.06.21 07:15 |

Vazhdon kërkimi i aeroplanit MiG-29 dhe pilotit të tij të cilët u zhdukën pa lënë gjurmë

Vazhdon kërkimi në Detin e Zi i aeroplanit “MiG-29” dhe i pilotit të tij Major Valentin Terziev, të cilët u zhdukën pa lënë gjurmë. Operacioni përfshin një sipërfaqe prej 20 miljesh detare, ku u zhvillua stërvitja ndërkombëtare “Shablla 2021”...

10.06.21 09:38 |
Всички новини: днес | вчера
Подкасти от БНР