Eмисия новини
от 23.00 часа

Skandali i transplantimit minon besueshmërinë e dhurimit të organeve në vendin tonë

Ish-spitali qeveritar “Llozenec” është përfshirë në një skemë kriminale për transplantime organesh për shtetas të huaj, ndërsa rregullat për transplantime në vendin tonë janë shkelur rëndë , pasi disa njerëz kanë dalë përpara nevojtarëve të tjerë..

10.06.21 07:15 |

Të rinj kërkojnë përkrahjen e shtetit për pacientë me sëmundje të rralla

Me një lidhje online të rinj nga qyteti Pazarxhik kërkuan nga deputetët të iniciojnë ndryshime ligjore për mjekimin e bullgarëve me sëmundje të rralla që kanë mbushur 18 vjeç. Arsyeja e kërkesës së tyre është një shoq e tyre e klasës e cila vuan..

15.12.20 12:36 |
Georgi Georgiev

Protestë kundër mbylljes së repartit të vetëm të transplantimit

Lëvizja civile BOEC protestoi para spitalit të kryeqytetit Aleksandrovska kundër vendimit të udhëheqjes spitalore të shndërrojë pavijonin e vetëm të transplantimit tek ne në repartin për të infektuar me Covid-19. Kryetari i lëvizjes Georgi..

07.11.20 13:29 |

Të kalosh Atlantikun në mbështetje të dhurimit të organeve

Të dhurosh organet, që të mund të shpëtosh një jetë njerëzore, kur rruga jote tokësore përfundon në kulmin e forcave tënde, është një nga format më të lartësuara të eupatisë. Lë një pjesë nga vetja jote, që të mund të jetojë një i panjohur, i cili vite..

19.10.20 13:08 |
prof.Nikolla Vlladov

Covid-19 uli numrin e donatorëve të organeve

“Koronavirusi bllokoi punën tonë për ca kohë. Deri në mesin e majit nuk kishte transplantime” tha para Nova TV profesori Nikolla Vlladov, shef i Klinikës së Kirurgjisë së Mëlçisë dhe të Pankreasit dhe të Transplantimit pranë Akademisë..

10.10.20 13:59 |

10 tetori është Dita Evropiane e Dhurimit dhe Transplantimit

Në lidhje me Ditën Evropiane të Dhurimit dhe Transplantimit të Organeve Ministria e Shëndetësisë njoftoi se gjatë këtij viti ka pasur katër situata të dhuruesve pas vdekjes së trurit. Aktualisht për transplantim në vendin tonë kanë nevojë 1145..

10.10.20 13:47 |
Stefan dhe Maksim Ivanovi

Bullgarë kaluan me varkë Oqeanin Atlantik

Ekspedita bullgare e vozitjes NEVEREST (You never rest, until you reach your Everest) përfundoi me sukses. Babai dhe biri – Maksim dhe Stefan Ivanovi kaluan me varkë Oqeanin Atlantik për 105 ditë. Të dy ata u nisën nga Portugalia më 14 qershor..

07.10.20 10:47 |

Në Bullgari u zhvilluan operacionet e para për transplantim organesh pas fillimit të pandemisë

Për herë të parë që nga janari dhe pas pandemisë së Covid-19 në Bullgari u zhvilluan transplantime të zemrës dhe të mëlçisë së zezë. Operacionet janë realizuar në spitalet “Shën Ekaterina” dhe “Llozenec” në kryeqytet. Pacientët janë një burrë 49..

07.08.20 13:34 |

U zhvillua transplantimi i parë i mushkërisë në Bullgari

Një ekip i spitalit universitar “Llozenec” në Sofje i udhëhequr nga dr. Igor Tudorache nga spitali universitar në Hanover, realizoi transplantimin e parë të mushkërisë në Bullgari. Recipienti është një burrë 70 vjeçar me insufiçencë të rëndë të..

27.10.19 17:06 |
Всички новини: днес | вчера