Eмисия новини
от 04.00 часа

Një shëtitje në të kaluarën e tramvajeve dhe trolejbusëve të kryeqytetit

Transporti publik në kryeqytet është zakonisht në qendër të lajmeve që janë më tepër negative. Deri një dekadë më parë shkak ishin mjetet lëvizëse të amortizuara dhe ndotëse, pasagjerët e shumtë të parregullt, ndërsa sot është mungesa e fondeve për..

18.06.22 11:55 |

Inflacioni vjetor priret në 16 për qind

Inflacioni vjetor për muajin maj 2022 krahasuar me majin 2021 është 15.6 për qind, sipas të dhënave të Institutit Kombëtar të Statistikave, të publikuara sot. Inflacioni mujor - maj në krahasim me prillin 2022, është 1.2 për qind. Gjatë muajit,..

15.06.22 18:10 |

Shirat e rrëmbyeshëm kanë dëmtuar infrastrukturën rrugore të vendit

Reshjet e dendura nga data 10 deri më 12 qershor shkaktuan shira të rrëmbyeshëm dhe shkatërrime të rrugëve në shumë rajone të vendit. Në qafën e Petrohanit, ku lumi Bërzia prishi asfaltin dhe minoi rrugën, po punohet që të hapet të paktën një korsi..

13.06.22 11:46 |

Tri demonstrata bllokojnë kryeqytetin

Në orën 08:00, punonjësit e transportit publik filluan të bllokojnë lokacionet kryesore në kryeqytet. Ata këmbëngulin për një përditësim urgjent të buxhetit të shtetit për të kapërcyer pasojat e pandemisë dhe çmimet e larta të energjisë, si dhe për..

18.05.22 14:59 |

Në pritje të protestave në të gjithë vendin

Paqëndrueshmëria ekonomike e diktuar nga lufta në Ukrainë dhe rritja e çmimeve të energjisë po krijojnë një ndjenjë turbulence dhe frikë për të ardhmen si tek sipërmarrësit ashtu edhe tek qytetarët bullgarë. Që nga fillimi i këtij procesi,..

17.05.22 14:28 |

Të ardhurat mesatare të bullgarëve u rritën deri në 2006 leva (1025 euro)

Të ardhurat mesatare për anëtar të familjes në tremujorin e parë të vitit 2022 ishin 2006 leva (1025 euro)dhe u rritën me 9.6 për qind krahasuar me të njëjtin tremujor të vitit 2021, sipas të dhënave të Institutit Kombëtar të Statistikave...

16.05.22 16:08 |

Për shportën bazë të një punonjësi nevojiten 1216 leva (621 euro) në muaj

Të ardhurat neto mujore të domosdoshme për mirëmbajtjen e një personi të punësuar nga një familje me një anëtarë në Bullgari arritën në 1216 leva (621 euro) në mars. Kjo është 157 leva (80euro) më shumë krahasuar me marsin 2021, sipas Konfederatës..

05.05.22 18:11 |

Masa për akomodimin e refugjatëve ukrainas përfundon në fund të majit

Në fund të muajit, qytetarët ukrainas që morën mbrojtje të përkohshme do të transferohen në bazat shtetërore dhe komunale anembanë vendit, kujton informacioni në faqen e internetit “Bullgaria për Ukrainën”. Që në fillim të masës, qeveria njoftoi se..

04.05.22 16:36 |

Çdo pesë ditë vdes një punëtor bullgar

Në tremujorin e parë të këtij viti, 10 persona humbën jetën në aksidente në punë dhe aksidentet në punë janë gjithsej 600. Këtë e tregojnë të dhënat e Institutit Kombëtar të Sigurimeve Shoqërore. Ata u prezantuan nga sindikata më e madhe..

28.04.22 15:03 |

Më shumë se 38 000 refugjatë ukrainas ndodhen në Bullgari

Aktualisht në vendin tonë ka mbi 38 mijë refugjatë nga Ukraina, tha në Kuvendin Popullor Kryetarja e Agjencisë Shtetërore për Refugjatët Petja Përvanova. Sipas saj, problem mbetet sigurimi i përkthyesve dhe mbështetja logjistike. “Qytetarët që..

16.03.22 16:06 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера