Eмисия новини
от 09.00 часа

Akuzojnë Bullgarinë për trajtim çnjerëzor të kafshëve

Organizata Ndërkombëtare për Trajtimin Human të Kafshëve Animals Angels, nga Gjermania, paraqiti një ankesë në Komisionin Evropian për trajtimin çnjerëzor të kafshëve në Bullgari, njoftoi BTA. Sipas Animals Angels, Bullgaria shkel..

15.02.21 12:06 |

“Gazprom” filloi furnizimet e gazit për në Serbi përmes Bullgarisë

Që nga 1 janari i këtij viti, Holdingu Rus “Gazprom” filloi të furnizojë Serbinë dhe Bosnjë dhe Hercegovinën me gaz natyror përmes Turqisë dhe Bullgarisë. Kjo theksohet në një deklaratë të kompanisë ruse, cituar nga agjencia TASS. Nga Rusia,..

01.01.21 11:49 |

Konsiderohet krim transportimi ilegal i njerëzve

Parlamenti votoi definitivisht ndryshimet me të cilat parashikohet burgim nga 3 deri në 5 vjet për kryerjen e transportit publik të udhëtarëve pa leje, pa regjistrim ose pa licencë. Automjeti do të konfiskohet në favor të shtetit pa marrë..

28.10.20 14:09 |

Në qytetin Bansko hapet laborator për teste të shpejta PCR

Mbajtja e maskave në të hapur tashmë është e detyrueshme në pushimoren dimërore Bansko, vendosën autoritetet vendore. Në qytet do të fillojë të punojë një laborator për PCR teste, ku rezultatet do të dalin deri në 2 orë. Kështu turistët e huaj të cilët..

21.10.20 14:57 |

Qeveria caktoi pikat kufitare për “korridore të gjelbra” me qëllim furnizimin e mallrave

Qeveria bullgare caktoi pikat kufitare në territorin bullgar përmes të cilave do të sigurohet kalim pa pengesa të mallrave. Plani për sigurimin e “korridoreve të gjelbra” në rrjetin rrugor evropian u propozua nga ministri i transportit, teknologjive të..

01.04.20 12:56 |

Hekurudhat do të lehtësojnë trafikun në kufirin bullgaro-turk

Që nga data 26 mars me tren midis Bullgarisë dhe Turqisë do të transportohen rimorkiot e afro 60 – 80 kamionëve në të dy drejtimet. Ministria e Transportit zhvillon bisedime me transportuesit hekurudhorë të blejnë më shumë vagonë me të cilët çdo ditë të..

26.03.20 14:15 |
Всички новини: днес | вчера