Eмисия новини
от 22.00 часа

Transportuesit protestuan në kufirin me Rumaninë

Në qytetin Silistra pranë lumit Danub u zhvillua protesta e radhës për shkak të moslejimit të kalimit të kamionëve përmes pikëkalimit kufitar me Rumaninë. Transportuesit, tregtarët dhe fermerët po ngulin këmbë që ata që kanë kontragjentë në kufirin..

02.07.21 18:25 |

Bullgaria mbetet e rezervuar për Paketën “Mobilitet” të BE

Pozicioni i shtetit bullgar mbi paketën “Mobilitet 1” mbetet i pandryshuar, tha në Plovdiv Ministri i përkohshëm i Transportit Georgi Todorov. Në hapjen e ekspozitës ndërkombëtare për kamionë TRUCK EXPO, ai theksoi se industria dëshiron siguri dhe..

11.06.21 11:01 |

Transportuesit kërcënojnë me bllokim të lëvizjes në PKK “Kullata”

Kompanitë e vogla të mallrave po pësojnë humbje serioze për shkak të testimit të shoferëve të kamionëve të imponuar nga autoritetet greke në pikën e kalimit kufitar “Kullata-Promahon”. Pakënaqësia u përshkallëzua dhe mund të kalojë në një..

27.02.21 15:07 |

Protestuesit bullgarë dhe ata turq dolën për të protestuar në kufi

Transportuesit dolën që të protestojnë në kufirin bullgaro turk në PKK “Kapitan Andreevo” sot nga ora 11.00. Shkaku për pakënaqësinë e tyre është përpunimi i ngadaltë i dokumenteve të kamionëve dhe mallrave në kufirin mes dy vendeve, gjë që u..

02.12.20 12:41 |
Ministrat Zheljazkov dhe Borisov

Ndihmë falas për transportuesit për shkak të Covid-19

Të gjithë transportuesit e licencuar në Bullgari do të marrin ndihmë falas financiare nga shteti për përballimin e pasojave ekonomike të Covid-19. Në varësi të xhiros ndihma do të jetë nja 3000 (1 534 euro) deri në 450 000 leva (230 081 euro)..

02.10.20 14:30 |

Transportuesit mendojnë padi kolektive kundër Greqisë

Që nga mesnata u rivendos lëvizja e kamionëve përmes pikës kufitare Ilinden - Eksohi me Greqinbë. Shoferët kalojnë pas prezantimit të QR kod për hyrje në territorin e Greqisë. Transportuesit bullgarë kanë ndërmend të ngritin padi kolektive në Bruksel..

08.09.20 11:23 |

Bllokadë para Urës së Danubit dhe protestë tek Kullata-Promahon

Transportues nga rajoni i Goce Dellçevos janë duke protestuar te PKK-ja Kullata-Promahon. Ata janë të pakënaqur për mbylljen e pikëkalimit “Ilinden-Eksohi”, si masë kundër përhapjes së Covid-19. Megjithëse MPJ-ja bullgare njoftoi se “Ilinden-Eksohi”..

02.09.20 14:32 |

Ministria e Jashtme Bullgare përkrah protestat e transportuesve bullgarë

Në një pozitë të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Bullgarisë theksohet se mbyllja e pakoordinuar e pikës kufitare “Ilinden-Ekzohi” pas 22 korrikut ka efekt negativ mbi biznesin nga të dyja anët e kufirit dhe shkel të drejtën për lëvizje të lirë..

25.08.20 13:54 |
Magdalena Milltenova

Transportuesit e autobusëve: Bllokimi i rrugëve vështirëson punën tonë

“Konfederata e transportuesve të autobusëve i përkrah protestat, por kur ato janë të drejta dhe zhvillohen në përputhje me ligjin.” Këtë e ta para BNR-së kryetarja e konfederatës Magdalena Milltenova në lidhje me protestat antiqeveritare në vend,..

10.08.20 13:03 |

Transportuesit bullgarë riregjistrojnë firmat për shkak të pakos “Mobilitet”

Për shkak të pakos “Mobilitet” transportuesit e ngarkesave të rënda janë gati të braktisin Bullgarinë. Nga 12 mijë firma për transportimin e mallrave tek ne, më të mëdhatë tashmë kanë regjistracione jashtë shtetit. Ky biznes siguron 17 për qind..

09.07.20 17:36 |
Всички новини: днес | вчера