Eмисия новини
от 05.00 часа

Lufta në Ukrainë shembi Bursën e Sofjes

Paniku përfshiu tregun bullgar të kapitalit. Indeksi i bursës SOFIX më 7 mars pas 1 ore tregtimi ra me 7,16 për qind në 533,29 pikë, që është niveli më i ulët në 9 muaj, njofton investor.bg. U tejkaluar rënia e mëparshme më e ulët nga 11 janari..

07.03.22 13:41 |
Vasill Naidenov dhe Bogdana Karadoçeva

Këngët e protestës janë aktuale 32 vite pas fillimit të Tranzicionit

"Sa do të presim?" Sa kohë, sa kohë, deri kur… O Zot, jepi Bullgarisë rrugë, dritë, liri!” Ky është një fragment nga "Lutja për Bullgarinë" - një nga këngët e kompozuara pas 10 nëntorit 1989. Ajo tingëllonte në sheshe, mitingje e protesta në..

10.11.21 09:00 |

10 nëntor - fillimi i tranzicionit bullgar drejt demokracisë

Më 10 nëntor 1989, një ditë pas rënies së Murit të Berlinit, gjatë plenumit të nëntorit të Komitetit Qendror të Partisë Komuniste Bullgare në Sofje, lideri shumëvjeçar komunist Todor Zhivkov u lirua nga posti i sekretarit të përgjithshëm të..

10.11.21 06:00 |
Aleksandër Kollarov

Të rinjtë presin ide konkrete nga politikanët për 4 vitet e ardhshme

“Një popull i cili nuk e njeh historinë e tij është i dënuar ta përsëris atë.” Sigurisht shumë prej nesh i dëgjojnë këto fjalë si një klishe, por kur duhet të zgjedhim se kujt t’i besojmë zhvillimin e vendit tonë në 4 vitet e ardhshme, kthimi ynë..

16.03.21 15:18 |

Restarti i gjelbër dhe perspektivat për të ardhmen e qëndrueshme të Bullgarisë

Plani për rimëkëmbje dhe zhvillim që u parashtrua në fund të muajit të kaluar nga Zëvendëskryeministri Tomisllav Donçev, shtroi në rendin e ditës shumë pyetje lidhur me zhvillimin e aspekteve të ndryshme të ekonomisë bullgare gjatë   viteve të..

23.11.20 07:15 |
Rumen Radev

Presidenti: “Në rrugën drejt Evropës humbëm resurset tona njerëzore”

Para 31 vitesh më 10 nëntor filloi tranzicioni i bullgarisë drejt demokracisë. Shpresat për një shoqëri të drejtë të qytetarëve të lirë dhe iniciativë të lirë, për një Bullgari sociale, nuk u materializuan, shkroi Presidenti Rumen Radev në..

10.11.20 13:16 |
Bojko Borisov

Deklaratë e Kryeministrit lidhur me 10 nëntorin

10 Nëntori është një datë që duhet ta kujtojmë! Ajo ndryshoi fatin e Bullgarisë dhe të çdo personi, shkroi Kryeministri Bojko Borisov në Facebook me rastin e përvjetorit të fillimit të ndryshimeve demokratike në vend në 1989. Ne kaluam një..

10.11.20 11:02 |

Muzika nga fillimi i tranzicionit - pjesa e lirisë për të cilën kanë ëndërruar breza të tërë

“Ajo e cila ngjau më kujtohet si në ndonjë film. Qe diçka për të cilën patëm ëndërruar që të gjithë, kurse gjatë viteve të fundit në gjimnaz qesh i bindur, se nuk mund të vazhdohet në këtë mënyrë. Dhe ajo ndodhi....” - thotë për përjetimin më 10 nëntor..

10.11.20 07:30 |
Momçill Metodiev

Dokumentet sekrete që nga fillimi i tranzicionit bullgar tashmë duhet të jenë në dispozicion

“Në dokumentet e shërbimeve, sidomos për periudhën e viteve 90, ndoshta ka shumë hipoteza për ndërthurje të interesave mes bizneseve, politikës dhe shërbimeve. Në qoftë se ato nuk kanë vlerë juridike, mund të kenë vlerë informative.”..

21.08.20 17:13 |
Hristo Ivanov

Partia “Po, Bullgaria” kërkoi hapjen e dosjeve nga tranzicioni

Partia “Po, Bullgaria” me në krye Hristo Ivanovin ka parashtruar një letër drejtuar Kryeministrit Bojko Borisov, ku do që të hapen dosjet e tranzicionit gjatë 30 viteve të fundit. Nëpërmjet një video-incizimi të publikuar në Facebook Hristo Ivanov..

20.08.20 17:31 |
Всички новини: днес | вчера