Eмисия новини
от 19.00 часа

Nëpër gjurmët e legjendave bullgare

Legjenda për dragonj dhe zana. Gojëdhëna për liqene, maje malore dhe manastire. Tregime për fate të jashtëzakonshme njerëzore nga e kaluara e afërt dhe e largët, të cilat na bëjnë të shikojmë jetën sërish si një përrallë, në të cilën çdo ditë..

15.04.22 07:15 |

Një vajzë bullgare shkroi gjashtë tregime dhe botoi një libër për fëmijë në katalanisht dhe spanjisht

Nxënësja e klasës së pestë nga shkolla bullgare e fundjavës “Shenjtorët Kirill dhe Metodij ”në Barcelonë Joana Ternjanova i bindi shokët e saj të klasësnë shkollën katalanase që të botojnë së bashku një libër me tregime të shkurtra. Ideja është që..

05.02.22 10:25 |

Anna Kamenova – një shkrimtare me një shprehje të rafinuar dhe pasion për udhëtime

Shkrimtarja Anna Kamenova ka jetuar vetëm gjashtë vjet nga shekulli i 19 revolucionar, por ato kanë qenë të mjaftueshme, që ta përmbushin me patriotizëm, atdhedashuri dhe mundje, cilësi këto të cilat ajo do t’i mbajë deri në çastin e vet të fundit...

09.01.21 09:05 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера