Eмисия новини
от 09.00 часа

Tregtia elektronike në BE modernizohet me rregulla të reja të TVSH-së

Rregullat e reja të TVSH-së për tregtinë elektronike hyjnë në fuqi nga 1 korriku 2021 në të gjithë BE. Qëllimi është të ulin barrën administrative të bizneseve të cilat realizojnë shitje transkufitare online nëpërmjet vendosjes së një sistemi unik..

09.06.21 13:30 |
Bojko Borisov dhe Eleonora Mitrofanova

Kryeministri Bojko Borisov u takua me ambasadoren ruse Eleonora Mitrofanova

Kryeministri Bojko Borisov u takua me Ambasadoren e Rusisë në Bullgari Eleonora Mitrofanova në lidhje me fillimin e mandatit të saj në Sofje. Gjatë bisedimeve të tyre në Këshillin e Ministrave, u diskutuan marrëdhëniet dypalëshe dhe ekzistenca e..

23.03.21 15:51 |

Deri më tani pa masa më të rrepta kundër Covid-19 në Sofje

Përkundër rritjes së incidencës së koronavirusit, nuk është e nevojshme të vendosen masa më të rrepta antiepidemike në Sofje. Këtë e deklaroi kryetarja e bashkisë së kryeqytetit Jordanka Fandakova. Palestrat dhe qendrat tregtare mbeten të hapura..

15.03.21 16:14 |

Tregtia e madhe online përveç një kollajllëku është dhe një grackë për konsumatorët naivë

Sot shënojmë Ditën Botërore e të Drejtave të Konsumatorit. Ajo është nën egjidën e Organizatës Ndërkombëtare të Konsumatorëve (që nga viti 1962), kurse në Bullgari për mbrojtje të të drejtave të konsumatorëve flitet që nga viti 1991. Gjatë këtyre..

15.03.21 15:21 |

Eksportet e mallrave nga Bullgaria në vendet e treta u ulën

Në janar 2021, eksportet e mallrave nga Bullgaria në vendet e treta u ulën me 22.6 për qind krahasuar me të njëjtin muaj të vitit 2020 dhe arritën në gati 700 milion euro, njoftoi BTA, duke cituar një analizë të Institutit Kombëtar të Statistikave...

13.03.21 11:15 |

Dhjetëra bullgarë janë të përfshirë në mashtrim në internet pa dyshuar atë

Mashtruesit përfshijnë dhjetëra Bullgarë në mashtrime në Internet përmes platformave të tregtisë së lirë. Numrat e tyre të telefonit regjistrohen në aplikacione të njohura të bisedave, përmes të cilave autorët e krimeve kontaktojnë viktimat e tyre...

13.03.21 09:35 |
Foto: Dhoma Bullgare e Tregtisë dhe Industrisë

Takim midis Ambasadores së Shqipërisë në Bullgari Donika Hoxha dhe Presidentit të Dhomës Bullgare të Tregtisë dhe Industrisë Cvetan Simeonov

Në Dhomën Bullgare të Tregtisë dhe Industrisë u zhvillua një takim pune midis Presidentit të Dhomës Cvetan Simeonov dhe Ambasadores së Republikës së Shqipërisë në Bullgari Donika Hoxha. Gjatë bisedimit u konstatua se pakësimi i vëllimit..

05.02.21 13:01 |

Ofertat për punë në nëntor u ulën me 20 për qind

Brenda dy muajve të fundit shihet një ulje e ofertave për punësim. Vetëm në nëntor ofertat u zvogëluan me 20 për qind, ndërsa në krahasim me të njëjtin muaj të vitit të kaluar me 40 për qind. Për herë të parë që nga fillimi i krizës në..

07.12.20 11:33 |
Ekaterina Zaharieva

Ministri bullgar i punëve të jashtme ndodhet për vizitë në Izrael

Zëvendës kryeministrja dhe ministre e punëve të jashtme Ekaterina Zaharieva është duke bërë vizitën e parë zyrtare në Izrael, njoftoi MPJ. Në Jerusalem zonja Zaharieva do të bisedojë me homologun e saj izraelit Gabi Ashkenazi. Të dy ata do të..

12.11.20 10:18 |

Ulje në tregtinë me BE-në dhe me vende të treta

Gjatë periudhës janar – korrik 2020 eksporti i mallrave nga Bullgaria për BE-në është ulur me 6.5% në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit 2019 dhe është me përmasë rreth 20.5 mlrd leva /10.5 mlrd euro/. Partnerët kryesorë tregtarë të Bullgarisë..

12.10.20 13:01 |
Всички новини: днес | вчера