Eмисия новини
от 00.00 часа

Fluturimi i parë çarter nga Ukraina erdhi në Bullgari

180 turistë nga Ukraina mbërritën me fluturim çarter në aeroportin e qytetit bregdetar Burgas. Sipas traditës së vjetër bullgare ata u pritën me pogaçe me kripë dhe interpretime folklorike të Ansamblit “Stranxha”. Ambasadori i Ukrainës në Bullgari..

21.07.20 18:47 |

Anijet e para turistike u ankoruan në portin bullgar Ruse

Anijet turistike “Viktorija” dhe “Bolero” mbërritën nga Vjena dhe u ankuan në portin bullgar Ruse. Turistët disponuan disa orë për të vizituar qytetin Ruse.

19.07.20 14:53 |

Lëvizja në pikën kufitare Kullata -Promahon është e tensionuar

Për shkak të rumunëve të shumtë që udhëtojnë për në Greqi trafiku në Kullata -Promahon prapë është i ngarkuar. Vazhdon kontrollimi i forcuar i të gjithë udhëtarëve përmes pikës së vetme për kalimin e turistëve. Kërkesa për test PCR negativ bërë jo..

18.07.20 14:35 |

A nisi me sukses stina verore nëpër det?

Pandemia nga Covid-19 doli e pamëshirshme ndaj sektorëve të shumtë në ekonominë e Bullgarisë, në këtë numër dhe ndaj turizmit veror. Jemi mësuar që muajt korrik dhe gusht t’i vëmë në “kulmin” e sezonit dhe kjo me të vërtetë qe kështu. Por deri..

08.07.20 15:27 |

Turistët në Sllënçev Brjag janë më pak se sa personeli

Në Sllënçev Brjag turistët e huaj janë kryesisht nga Polonia, Rumania, Çekia dhe Hungaria. Disa prej pronarëve janë të shqetësuar se nuk do të punojnë deri në fund të sezonit për shkak të numrit të ulët të turistëve. Në kompleksin më të madh..

07.07.20 17:18 |

Turistët e parë nga jashtë mbërritën për të kaluar pushimet në Bullgari

189 turistë nga Holanda mbërritën me një fluturim çartër në aeroportin e Burgasit. Shumica prej tyre vijnë për herë të parë në Bullgari dhe do të kalojnë pushimet në Sllënçev Brjag dhe Nesebër. Për Radion Kombëtare Bullgare ata thanë se në kohën e..

26.06.20 14:03 |

Çfarë duhet të dinë turistët për ndihmën shëndetësore në bregdet

Qendrat shëndetësore në bregdet janë gati të pranojnë pacientë me Covid-19. Hotelet janë të detyruar t’u sigurojnë informacion turistëve për qendrat më të afërta shëndetësore dhe për shërbimet e ofruara prej tyre. Turistët nga BE-ja me Kartelë..

04.06.20 15:04 |

Chatbot platforma "COME TO BULGARIA" do të ndihmojë turistët të gjejnë informacion

Chatbot platforma e re "COME TO BULGARIA" do të informojë turistët për mundësitë për pushim të sigurte në Bullgari në kushtet e Covid-19, do të sigurojë informacion për qytetet, fenomenet kulturore dhe historike. Krahas komunikimit me shkrim..

04.06.20 13:02 |

Stina verore nuk varet vetëm nga turistët bullgarë

Nuk ka se si turistët bullgarë të shpëtojnë stinën verore. Këtë e tha në një intervistë për Radion Kombëtare Bullgare profesori Stojan Marinov nga Universiteti Ekonomik në qytetin Varnë. Sipas tij verën e kaluar të ardhurat nga turistët e huaj..

19.05.20 12:41 |

Më 1 qershor plazhet do të jenë gati për turistët

Më 1 qershor plazhet do të jenë gati dhe shpresojmë që atëherë do të fillojë edhe stina turistike. Këtë e tha ministrja e turizmit Nikolina Angellkova. Kapaciteti i objekteve mund të zvogëlohet nga 30 deri në 50 për qind për shkak të distancës së rritur..

06.05.20 10:46 |
Всички новини: днес | вчера