Eмисия новини
от 02.00 часа
kuzhina bullgare: sarma me lakër arme

Një meny speciale do t'u prezantojë turistëve kuzhinën tradicionale të regjioneve të ndryshme në Bullgari

Tanimë po punohet mbi krijimin dhe formimin e një menyje kombëtare bullgare, në të cilën përzgjidhen gjellët tradicionale dhe verërat karakteristike për vendin. Ideja është që kjo të mund të plotësojë përfytyrimin dhe njohjen e turistëve të huaj..

06.08.20 15:59 |
Ministrja Marijana Nikollova

60% ulje në turizëm që nga fillimi i vitit

Për shkak të pandemisë Bullgaria konstaton ulje të numrit të turistëve ndërkombëtarë që nga fillimi i vitit, bëri të ditur në Plovdiv Zëvendëskryeministrja dhe Ministre e Turizmit Marijana Nikollova. Ka 70 000 rezervime në bregdetin tonë për..

06.08.20 13:43 |

Turizmi malor - një hap përpara në kushtet e Covid-19

Për shkak të pandemisë nga koronavirusi i ri, sivjet  shumë nga pushuesit i lanë mënjanë vendpushimet detare dhe ju përkushtuan magjisë dhe joshjes së maleve bullgare. Kurse ato ofrojnë mundësi të shkëlqyera për shëtitje të gjata dhe pushim mes freskisë..

05.08.20 12:30 |

Subvencionimi i fluturimeve çartër për shpëtimin e sezonit veror turistik vonoi

Subvencionimi i fluturimeve çartër për shpëtimin e sezonit veror turistik vonoi, mendojnë operatorë turistikë nga Burgas. Ata ngulin këmbë për më shumë zhdërvjelltësi në përkrahjen e turizmit, subvencionim të transportit me autobusë dhe përgatitje që..

04.08.20 18:23 |

Biznesi turistik kërkon restart dhe turizëm pa PCR teste

Turoperatorë, agjentë turistikë dhe udhërrëfyes nga bashkimi “E Ardhmja për Turizmin” dolën në një miting para godinës së Parlamentit në Sofje. Ata ngulin këmbë për një angazhim të qartë nga ana e pushtetarëve për ndihmë financiare, sigurim të..

04.08.20 14:13 |

Banskoja u përfshi në Qendrën Interballkanike për Turizëm dhe Bashkëpunim

Bashkia e Banskos prezantoi Shoqërinë Kombëtare të Bashkive në Bullgari në një takim ndërkombëtar në Greqi për krijimin e një “Qendre Interballkanike për Turizëm dhe Bashkëpunim”. Iniciativa është e Bashkisë Aristoteli (Halkidiki, Greqi)...

04.08.20 11:33 |

5 milionë euro do të përdoren në përkrahje të turizmit

Pak mbi 5 milionë euro (10 milionë leva) nga programi operativ “Inovacione dhe aftësi konkurruese” do të ridrejtohen për të ndihmuar sektorin turistik për shkak të pandemisë nga Covid-19. Këtë e ka deklaruar Kryeministri Bojko Borisov në takimin e..

03.08.20 14:44 |

Në lokalet dhe restorantet tashmë ofrohet verë dhe birë me TVSH më të ulët

Nga 1 gushti 2020 deri në fund të vitit në fuqi është çmimi më i ulët i verës dhe i birës që ofrohen në lokalet dhe restorantet. Ulja nga 20 në 9 për qind të TVSh-së është edhe për shërbimet turistike, sallat sportive, pishinat. Transportimi i..

01.08.20 12:58 |

Njerëzit kufizojnë udhëtimet për pushim dhe ekskursion

Në qershor 2020 megjithë gjendjen epidemike në vazhdim në Bullgari bullgarët realizuan 286 100 udhëtime jashtë shtetit, gjë që është me 60.1 për qind më pak se sa në qershor 2019. Vizitat e të huajve në Bullgari në qershor 2020 ishin me 75.2 për qind më..

28.07.20 13:36 |

Dega turistike kërkon ndihmë nga kryeministri

Me postera “SOS turizëm – dëshirojmë të punojnë” operatorë turistikë u mblodhën në protestë para godinës së Këshillit të Ministrave në Sofje. Ata insistojnë për takim me kryeministrin Bojko Borisov për të diskutuar se si të ndihmohet biznesi i..

28.07.20 12:00 |
Всички новини: днес | вчера